DELA MED DIG  

STARTSIDA OM PACKNYHETER KONTAKTA OSS PRESSMATERIAL ANNONSERA
<b><i>Iggesund testar:</b></i>
Iggesund testar:
Hur elegant kan en pappersmugg bli?
2014-08-20 Hur elegant kan man göra en dryckesmugg av pappersmaterial? Den frågan ville kartongtillverkaren Iggesund Paperboard ge svar på och samtidigt testa gränsera för vad man kan åstadkomma med sitt kartongmaterial.
För ändamålet valde man att tillverka en relativt stor mugg i en sådan dubbelväggig konstruktion, som är ganska vanlig på marknaden. Dubbelväggskonstruktionen gör att man kan använda ett material invändigt i själva muggen, och ett annat i den yttre väggen med uppgift att fungera som både värmespärr och varumärkesbärare.
Resultatet, som syns på bilden ovan, blev en mycket elegant mugg med ett präglat ornamenterat mönster och präglat varumärke. Och en produkt, som ger betydligt lägre miljöpåverkan än plastmuggar.
LÄS MER...


www.toppackagingsummit.com

De blå linjerna visar hur den nya sträckfilmens förstärkningar ger jämnare och stabilare filmning av palletterade produkter.
Innovationspris till ny sträckfilm
2014-08-20 Värnamobaserade plastföretaget Doxa Plast har utvecklat en ny form av sträckfilm, som nu belönats med Stiftelsen Skapas utvecklingsstipendium 2014.
Den nya produkten, som fått namnet Doxess, är en patentsökt sträckfilm, som ger mindre materialåtgång men ändå stabilare och säkrare gods. Doxess kan förstärkas både i kanterna och mitt på filmen, vilket ger effektivare sträckfilmning, säkrare pallettering och mindre materialåtgång.
LÄS MER...

Lämnar Helsingborg för Höganäs

2014-08-20 Efter mer än 30 år ska etikett- och lamineringsföretaget Scandstick nu lämna Helsingborg och flytta sin verksamhet ett par mil norrut till grannstaden Höganäs. Det skriver Helsingborgs Dagblad. Tillsammans med Scandstick flyttar även systerbolaget Linerless.
Anledningen till flytten är att Scandstick kunnat köpa de tomma lokalerna i Höganäs efter analysinstrumenttillverkaren Foss, som lämnat Skånestaden och koncentrerat sin verksamhet till det danska huvudkontoret i Hillerød.
LÄS MER...

 
Packbridge-projekt får Vinnova-stöd
2014-08-19 Forskningsagenda för säkra globala försörjningskedjor genom innovativ förpackningsdesign” är beteckningen på ett projekt som initierats av förpackningsklustret Packbridge och som nu beviljats finansiering av Vinnova.
Projektet, som löper från den 18 augusti i år till den 30 mars nästa år, syftar till att ta fram en forskningsagenda för svensk förpackningsindustri.
”Vi är stolta över det förtroende Vinnova ger Packbridge att bygga en forskningsagenda i nära samarbete med ledande forskningsmiljöer, relevant näringsliv, branschorganisationer, myndigheter och institut på ett nationellt plan”, säger Per-Stefan Gersbro (bilden), VD för Packbridge.
LÄS MER...

AkzoNobel bygger ut sin R&D i Kina

2014-08-19 AkzoNobel ska investera mer än 6,5 miljoner euro (ca 60 miljoner kronor) på en utbyggnad av koncernens befintliga forsknings- och utvecklingscentrum i Songjiang, nära Shanghai i Kina.
Utbyggnaden, som blir färdig i juni nästa år, kommer att hjälpa AkzoNobel att producera innovativa lösningar till den växande asiatiska marknaden inom bland annat förpackningar, ytbehandlingar och pulverbeläggningar.
LÄS MER...

Starkt halvår för Rottneros

2014-08-19 Rottneros har presenterat ett resultat för första halvåret 2014 som är det bästa på flera år. Rörelseresultatet exklusive engångsposter för första halvåret visade ett plus på 53 miljoner kronor och resultatet efter skatt blev 39 miljoner kr.
”Jag är mycket nöjd med utvecklingen under första halvåret. Ett rörelseresultat på 53 miljoner kronor är en nivå, som vi inte varit i närheten av sedan första halvåret 2011”, säger VD och koncernchef Carl-Johan Jonsson (bilden).
LÄS MER...

Schematisk bild, som visar hur man sparar in ett helt tillverkningsmoment med den revolutionerande LiquiForm-tekniken. I stället för att blåsa upp den upphettade preformen till sin flaskform med hjälp av tryckluft formar man flaskan genom att pressa in den vätska/dryck, som flaskan ska fyllas med!
Amcor och Sidel lanserar en ny
revolutionerande formblåsteknik!

2014-08-18 Globala förpackningskoncernen Amcor har i samarbete med Tetra Laval-ägda franska Sidel utvecklat en helt ny och revolutionerande teknik för formning och fyllning av dryckesflaskor i plast.
Tekniken, som kallas LiquiForm™, går enkelt uttryckt ut på att man i en formblåsmaskin inte längre behöver använda tryckluft för att forma en plastflaska, utan i stället formar flaskan med hjälp av den vätska/dryck som ska fyllas i flaskan!
”LiquiForm har potentialen att bli ett av de viktigaste tekniska genombrotten inom dryckesförpackningar”, säger Amcors VD och koncernchef Ken MacKenzie.
LÄS MER...


www.b2bpress.se

Stabilt resultat för BillerudKorsnäs

2014-08-18 ”Vi kan uppvisa ett starkt och stabilt resultat för det andra kvartalet. Bolagets justerade rörelseresultat uppgick till 467 miljoner kronor och rörelsemarginalen till 9 procent. Överlag är jag nöjd med koncernens ekonomiska utveckling. Marknadsläget har varit ganska bra med stadig efterfrågan och stabila priser inom samtliga affärsområden”. Det skriver BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg i sin kommentar till bolagets resultatredovisning för andra kvartalet 2014.
Första halvåret 2014 innebar en ökad nettoomsättning med 3 procent, jämfört med samma period 2013, och ett förbättrat justerat rörelseresultat med 260 miljoner kronor.
LÄS MER...

Inbjudan till NM i ”streckkodsskytte”!
2014-08-18 I samband med den internationella mässan Nor-Fishing 2014, som arrangeras i Trondheim 19 – 22 augusti, bjuder märknings- och spårningsföretaget ACT Logimark AS in till Norgemästerskap i ”streckkodsskytte”!
Företaget skriver att alla är välkomna att deltaga i detta inofficiella NM, men påpekar samtidigt att ”streckkodsskytte” kräver snabbhet, koncentrationsförmåga och inte minst en stadig hand...
LÄS MER...

Ny barriärteknik ger
bättre pappersbägare


2014-08-15 AkzoNobel har utvecklat en ny beläggnings- och barriärteknik, som man kallar EvCote™ Water Barrier 3000 och som tillverkas av biobaserade oljor och återvunna PET-flaskor.
Det nya barriärkonceptet kan användas för tillverkning av vad företaget betecknar som världens första helt komposterbara och återvinningsbara pappersbägare, vilka är lämpliga för servering av kalla drycker i restauranger, etc.
LÄS MER...
 

Förpackningsmaterial och framtiden
åter ämne för Packbridge-konferens


2014-08-15 För snart två år sedan arrangerade förpackningsklustret Packbridge en välbesökt heldagskonferens i Kista, där man ställde frågan om dagens förpackningsmaterial klarade framtidens krav. Nu tar man upp materialtemat igen och arrangerar tillsammans med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut en workshop (”Packbridge efter 3”) på temat ”Packaging Materials – in Response to Complex Demands”.
Workshopen äger rum den 23 september och platsen blir SP:s lokaler i Stockholm på Drottning Kristinas väg 67.
LÄS MER...

Vilseledande förpackningsmärkning
hotar stoppa Glenn Strömbergs pasta

2014-08-15 Exfotbollsproffset Glenn Strömberg (bilden), som numera är uppskattad expertkommentator i TV, är även en matglad herre, som sedan några år säljer en egen kollektion av italienska specialiteter som pasta, såser, oljor, etc.
Men nu har Miljöförvaltningen slagit ner på delar av ”Glenn Strömberg Collection” och förbjudit försäljning av Glenns pasta efter nyår, med motiveringen att förpackningsmärkningen är vilseledande. Det skriver expressen.se
LÄS MER...

Tre förpackningar med tryck med CTI:s nya fotokromatiska färg. Respektive förpackning till vänster visar utseendet inomhus och till höger syns effekten, när produkten kommer ut i sol-/dagsljus.
Ny typ av fotokromatisk färg som slår
”av och på” på bara några sekunder

2014-08-14 USA-baserade företaget Chromatic Technologies Inc. (CTI) har utvecklat en ny typ av fotokromatisk tryckfärg för substrat som papper, film, självhäftande etiketter, etc.
Färgen, som kallas Sunlight Inks, sägs vara ett kemiskt genombrott inom fotokromatiska bläck och färger. Den nya produkten har en snabb kinetik, vilket innebär att den fotokromatiska effekten framträder mycket snabbt, när det tryckta substratet utsätts för solljus. Sunlight Inks sägs också ha ett bredare färgspektrum än andra fotokromatiska färger, de har lång hållbarhet i solljus och den fotokromatiska effekten kan slås ”av och på” otaliga gånger, utan att mattas.
LÄS MER...

Empack är nya namnet
på Pack & Emballage


2014-08-14 Europeiska mässarrangören easyFairs svenska förpackningsmässa Pack & Emballage byter nu namn och blir Empack. Namnbytet innebär bland annat att mässan blir mer internationell, både vad gäller utställare, seminarietalare och marknadsföring, etc. samt att den blir en del i det nätverk av förpackningsmässor som easyFairs ordnar i 19 europeiska städer.
”Att vara en del av Europas största nätverk av förpackningsmässor ger oerhörda möjligheter” säger Jennie Heidenfors (bilden), projektchef för easyFairs förpackningsmässor.
LÄS MER...

Med VisionTech ser operatören livebilder från exempelvis en plockrobots arbetsområde direkt i en SmartPAD i operatörspanelen.
Kuka lanserar nytt kamerabaserat
visionsystem för industrirobotar

2014-08-14 Tyska robottillverkaren Kuka lanserar nu ett nytt kamerabaserat visionsystem, som är helt integrerat i robotens styrsystem.
Systemet, som fått namnet VisionTech, är Kukas första övervakningssystem där allt är integrerat i robotens operatörspanel. Systemet löser uppgifter som robotguidning, kvalitetskontroll, läsning av standardiserade industrikoder etc. Med VisionTech ser operatören livebilder från exempelvis en plockrobots arbetsområde direkt i robotens SmartPAD.
LÄS MER...2014-08-13 Cellcomb får miljonbidrag till sin livsmedelsabsorbent

2014-08-13 Stora Enso investerar 75 miljoner kr i bättre kartongkvalitet vid Fors Bruk

2014-08-13 Fyra företag i teamwork bakom ny sojaförpackning

2014-08-12 Han är ny koncernchef i Stora Enso

2014-08-12 Nytt stötdämpningssystem lanseras nu på den europeiska marknaden

2014-08-12 Müller Martini tar över när Heidelberg lämnar marknaden för häftare och bindare

2014-08-11 Mobil fabrik som framställer nanocellulosa

2014-08-11 Tetra Pak har investerat 600 miljoner i uppgradering av sin fabrik i Brasilien

2014-08-11 Ball bygger ny burklinje i Holland

2014-06-25 Ännu en fjäder i hatten för Wellplast

2014-06-25 Elopak bygger ny fabrik i Kanada

2014-06-24 Sju stora går ihop: Unikt samarbete för att utveckla svensk bioplast

2014-06-24 Ny säljare beredd att ta över när Nimo-KG:s veteran går i pension

2014-06-24 Nio av tio riksdagskandidater vill ha ökad materialåtervinning

   
Packleverantörer
Sök i vårt branchregister packleverantorer.se

Utvald leverantör:
NIMO-KG AB
Produkter: Lyft-/tömningsutrustning,Pallbytare,Pallvändare,
Tel: 0418-446440 | Fax: 0418-446444
Box 124 Kågeröd
      PACKKANALEN.SE / WEBB-TV
Loading...
UPM Raflatac´s Label Life concept
Gerdins Pack & Emballage 2013 Domino Pack & Emballage 2013 Gallus Labelexpo 2013
 Se alla Webb-TV inslagen (Filmarkiv)

      NYHETSARKIV       NYHETSBREV


Avancerad sökning:

Hänger du med i
förpackningsbranchen?

Få vårt nyhetsbrev GRATIS!

Fyll i din E-mailadress här...
Avregistrera
       REDAKTIONELLT        PACKAGING SENSE
Utvalda artiklar och
reportage ur tidningen
nord emballage!
Högintressant läsning
om förpackningsdesign!
       NYA PÅ JOBBET        JUBILEUMSTIDNING
Vilka är dom senaste
färskingarna i branschen?
Läs det mesta och det
bästa från förpacknings-
historien, 1934-2009!
       GNPD        KALENDER
Hitta nya förpacknings-
lösningar från jordens alla
hörn i en stor databas!
Hitta alla viktiga mässor
och händelser som du
kan ha nytta av!
 
Copyright © Packnyheter.se
All information på Packnyheter.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.
Packnyheter.se är en del av TPF AB.

Redaktion: +46 42 20 71 66
Adress: Drottninggatan 184,
254 33 Helsingborg

Annonsadress: annons@n-e.nu
 

Layout & Traffic:
Christian Wallteg
+46 42 28 01 82
+46 704 13 50 10
E-mail:
Klicka här.

Produktion:
Patrik Carlsson
+42 735 44 55 24
E-mail:
Klicka här.
Chefredaktör & AU:
Bo Wallteg
+46 42 20 71 66
+46 703 20 71 63
E-mail:
Klicka här.
Redaktör:
Jerry Pettersson
+46 42 12 30 23
+46 708 7418 36
E-mail:
Klicka här.
Marknadschef:
Hans Friedsam
+46 42 29 80 33
+46 705 21 23 73
E-mail:
Klicka här.