DELA MED DIG  

Metsä Board
nord emballage
packnyheter
STARTSIDA OM PACKNYHETER KONTAKTA OSS PRESSMATERIAL ANNONSERA Sök på packnyheter  
nord emballage tidningsomslag
nord emballage tidningsarkiv

God Jul och Gott Nytt År!

2014-12-19 Redaktionen för packnyheter.se har helgledigt och återkommer efter helgerna. Dock håller vi som vanligt ett halvt öga på förpackningsbranschen, trots ledigheten, och publicerar om några extra viktiga nyheter dyker upp!
Vi önskar våra läsare, annonsörer och kolleger en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!fors-julstopp-ronny-net.jpg
Här går julfirandet i stöpet...
Tufft för personalen på Stora Enso Fors
när bruket stoppas för årligt underhåll

2014-12-19 När alla andra tar julledigt är det full fart i Stora Ensos kartongbruk i Fors, även fast produktionen står still... Över jul- och nyårshelgen är det nämligen dags för det årliga underhållsstoppet, vilket innebär att en stor del av personalen jobbar under helgerna för att man ska hinna med allt planerat underhålls- och investeringsarbete.
”Vi har otroligt lojala medarbetare med stor erfarenhet här i Fors, som ställer upp och jobbar under jul och nyår”, framhåller Ronny Sjöberg (bilden), chef för Anläggning & Investeringar vid Fors Bruk.

marvaco.se/sv/artiklar/2014/12/09/CTP-DTP-operatorer-Helsingborg-2014-12metsa-magazine-ozzie-net.jpg
Det vinnande magasinets omslag samt ett uppslag inifrån tidningen.

”Ozzie” till Metsä Boards kundtidning

2014-12-19 Finska Metsä Boards kund- och intressenttidning ”Metsä Board Magazine” har tilldelats utmärkelsen ”Ozzie” i kategorin B2B Overall Design i tävlingen Folio Awards 2014, som är den största internationella tävlingen för tidskrifter och magasin. Metsä Board fick utmärkelsen för utgåvan nr 1, 2014, där man bland annat hade ett omslag som fångade ögat.
”Vi är mycket nöjda med att detta nummer av vårt magasin för kunder och andra intressenter har fått denna erkänsla”, säger Juha Laine, Vice President Investor Relations and Communications, Metsä Board.
splash-bag-mondi-net.jpg

Splash Bag – en regntålig cementsäck

2014-12-18 Österrikiska Mondi Industrial Bags har utvecklat en extra fukt- och vattensäker kraftpapperssäck, som fått namnet Splash Bag. Den nya säcken är tillkommen efter önskemål från kunder, som efterlyst industrisäckar för cement och liknande produkter, vilka klarar att ligga ute i regnväder.
Mondi skriver i en pressrelease att Splash Bag klarar två timmars regn och att den har en generellt bättre fuktbarriär än en standard kraftpapperssäck.
Brobygrafiska får virtuell butiksmiljö

2014-12-18 Brobygrafiska i värmländska Sunne ska skapa en ”Innovation Studio” – ett virtuellt rum som bland annat ska  innefatta en programvara, som används för att bygga upp en virtuell butiksmiljö med möjlighet att placera grafiska produkter/förpackningar.
Investeringen har möjliggjorts genom att Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond har beviljat medel för utveckling av en ny interaktiv utbildningsmiljö på Brobygrafiska.

www.duni.com/greenpp/se
Mellerud Plast köper Falkemballage

2014-12-18 Emballator Mellerud Plast AB tecknade den 6 november ett avtal med Falkemballage AB att förvärva dess verksamhet i Falkenberg. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Övertagandet sker under december 2014. Falkemballage drivs av ägarna Niklas Oliv och Magnus Nevbäck och är en mindre producent av formblåsta förpackningar, företrädesvis för den svenska marknaden.
thinfilm-13-miljoner-net.jpg
Thinfilms EAS-etiketter arbetar med RF-teknik och kan appliceras i olika typer av produkter och artiklar för spårning och övervakning.

Globalt bolag beställer 13 miljoner
smarta EAS-etiketter av Thinfilm

2014-12-17 Norska plastelektronikföretaget Thin Films Electronics ASA (Thinfilm), som bland annat utvecklar och tillverkar smarta elektroniska plastetiketter, har fått en order på 13 miljoner smarta etiketter av ett företag, som enligt en pressrelease från Thinfilm betecknas som ”en global ledare på sitt område”.
Ordern avser så kallade EAS-etiketter (Electronic Article Surveillance), vilka är de första av Thinfilms kommersiella produktlösningar med RF-funktionalitet (radio-frequency).
Ny märkning uppmuntrar
till ökad metallåtervinning

2014-12-17 Industriorganisationen Metal Packaging Europe (MPE) har lanserat en logotyp (bilden), som ska påminna konsumenterna om vikten av att lämna tomma metallförpackningar till återvinning.
Logotypen, som ska finnas på flera olika språk, ska finnas på förpackningar samt användas i marknadsföring och kampanjer. Texten och evighetssymbolen ska erinra konsumenterna om att metall är det mest återanvända förpackningsmaterialet i världen och att metall kan återvinnas gång på gång i ett evigt kretslopp.

www.b2bpress.secoca-france-nytt-hq-net.jpg

Prestigefylld utmärkelse till
Coca-Colas nya HQ i Frankrike

2014-12-17 Den 19 januari 2015 ska Coca-Cola Enterprises i Frankrike flytta in i ett nytt hypermodernt huvudkontor (bilden), beläget i Paris i distriktet Issy-les-Moulineaux, som är känt för att vara det mest miljöaktiva bostads- och kontorsområdet i Frankrike.
Redan innan man har flyttat in, har Coca-Colas nya kontorsbyggnad erhållit den prestigefyllda utmärkelsen ”Marianne d´Or”, som är en nationell tävling, vilken under 30 års tid har belönat innovationer och kreativa lösningar i lokala miljöer.
iggesund-julkort-2014-net.jpg
Iggesund följer sin tradition med avancerade julkort i spännande design. Årets kort ger en känsla av skog och Stockholmstypiska fasader mot en skimrande skandinavisk vinternatt.
Spektakulärt från Iggesund Paperboard:
Julkortet är en resa från skog till stad!

2014-12-16 Iggesund Paperboard har som tradition att använda sina julkort dels som en ambassadör för bolagets kartongmaterial, dels som en uppvisning i olika trycktekniker.
Och årets julkort är inget undantag: det spektakulära julkortet bjuder mottagaren på en resa från skogsmiljö till en Stockholmsliknande stadssiluett och detta mot en bakgrund av en skimrande vinterhimmel med stjärnor och norrsken..!
ecolean-teda-net.jpg

Ecolean utökar med ny fabrik i Kina

2014-12-16 Det händer mycket i och kring Helsingborgbaserade förpackningstillverkaren Ecolean just nu. Företagets innovativa förslutningskoncept SnapQuick har vunnit flera utmärkelser, man har fått sina första kunder i Sydamerika och öppnat service- och försäljningskontor i Dallas, Texas.
Och nu meddelar Ecolean att man också utökat sin tillverkningskapacitet i Kina genom en ny produktionsenhet (bilden), som uppförts i anslutning till bolagets redan befintliga fabrik i TEDA (Tianjin Economic – Technological Development Area) nära Beijing.

nordicbioplastic.combioplast-oscar-bryssel-net.jpg
Glada Oscar-vinnare fr. v.: Nick Schaude, Swiss Coffee Company och Werner Oelschlager, Zandonella tillsammans med Michael Thielen från Bioplastics Magazine.


Dött lopp när Bioplast-Oscar delades ut

2014-12-16 I samband med bioplastorganisationen European Bioplastics nionde konferens, som i år hölls i Bryssel, Belgien, var det också prisutdelning i tidningen Bioplastics Magazines årliga tävling ”Global Bioplastics Award”.
Fem finaldeltagare, utsedda av en internationell jury, kämpade om den åtråvärda utmärkelsen, som också brukar kallas ”Bioplastens Oscar” – och kampen var så hård att juryn till slut enades om att priset skulle delas mellan två av finalisterna!
boxon-lotta-ulf-net.jpg

Lotta Samuelson ny VD i Boxon Systems

2014-12-15 Boxon Systems AB, som ingår i Boxon-gruppen, får en ny VD i början av nästa år. Det är Lotta Samuelson (t.v.), i dag VD på Lexit AB i Mölnlycke, som tillträder den 16 februari 2015 och då efterträder Ulf Nordgärd (t.h.), som fortsätter med andra uppgifter inom Boxon-gruppen.
”Lotta är en person, som jag lärt känna i branschen, och den digitala vision, som Lotta tror på, delar vi helt och hållet och det skall bli spännande att se arbetet med att utveckla denna i praktiken”, kommenterar Ulf Nordgärd sin efterträdare.
ocean-bottle-net.jpg

Ecovers ”oceanflaska” är tillverkad av
plastavfall som samlats in från havet

2014-12-15 Alltfler plastförpackningstillverkare inser nu potentialen och goodwillen i att utnyttja insamlat plastavfall från hav och stränder och använda det i tillverkningen av nya plastförpackningar.
Det senaste exemplet är globala plastföretaget Logoplaste, som utvecklat en ny plastflaska (bilden ovan) för belgiska företaget Ecover. Flaskan, som kallas ”Ocean Bottle” och fylls med miljövänligt diskmedel, innehåller tio procent återvunnet plastmaterial, som kommer plastavfall, insamlat bland annat i Atlanten av europeiska fiskare med specialutrustade båtar.
Biesterfeld har tagit full kontroll
över joint venture-företag i Malmö

2014-12-15 Hamburg-baserade plastmaterialleverantören Biesterfeld Plastic GmbH skriver i ett pressmeddelande att man nu köpt ut sin partner Fred Holmberg & Co AB från det gemensamma joint venture-företaget Biesterfeld Nordic AB i Malmö. I uppgörelsen ingår även att Biesterfeld övertar det finska dotterbolaget Biesterfeld Nordic & Co OY i Hamina.
ecolean-colombia-net.jpg
I Colombia kallas den SnapQuick-försedda Air Aseptic-förpackningen för ”Practijarra”, som betyder ”praktisk tillbringare”. (Bilden från mejeriet Alquerías promotionvideo för den nya mjölkförpackningen)

Ecoleans första fotfäste i Sydamerika

2014-12-12 Helsingborgsbaserade förpackningstillverkaren Ecolean har nu skaffat sig ett första fotfäste på den sydamerikanska kontinenten. Det är det colombianska mejeriföretaget Alquería som lanserar sin mjölk i Ecoleans förpackningskoncept Air Aseptic. Alquería är också en av de första kunderna att använda Ecoleans prisade förslutningssystem SnapQuick.
Vid lanseringen i Colombia har Alquería gett förpackningen ett nytt namn: där kallas den ”Practijarra”, vilket betyder ”praktisk tillbringare” och syftar på förpackningens användarvänlighet.


2014-12-12 Samarbete planeras på bioplastområdet

2014-12-12 Parfymförpackning med silvrig insida

2014-12-11 Metsä Board miljardsinvesterar i Husum Satsar på kartong och avvecklar papper

2014-12-11 Iggesund satsar i Sverige och England

2014-12-11 Ny plast kan ersätta metalliserad film

2014-12-10 World Star till Ecoleans ”snäpplås” och till två andra ”svenska” förpackningar

2014-12-10 Handhållen mätare tar tempen på preformen

2014-12-10 Ny president för APEAL

2014-12-09 Unik mötesplats som kostat 1,2 miljarder: Tredje Gothia Towers-tornet invigt

2014-12-09 Stora Enso-centrum fokuserar på utveckling av biomaterial

2014-12-09 Fler internationella erkännanden för Iggesunds systematiska miljöarbete

2014-12-08 Intressant NatureWorks-projekt: Den skadliga växthusgasen metan ska omvandlas till bioplastråvara

2014-12-08 Coca-Colas julkampanj uppbyggd av Stora Ensos unika Re-board-material

2014-12-08 FTI vill öka återvinningen inom EU

2014-12-05 Tetra Brik Edge för mindre hushåll

   
Packleverantörer
Sök i vårt branchregister packleverantorer.se

Utvald leverantör:
Fuller Sverige H.B. AB
Produkter: Lim,Smältlim,
Tel: 031-496640 | Fax: 031-491326
Box 453 Göteborg
      PACKKANALEN.SE / WEBB-TV
Loading...
Domino Pack & Emballage 2013
Gerdins Pack & Emballage 2013 Domino Pack & Emballage 2013 Gallus Labelexpo 2013
 Se alla Webb-TV inslagen (Filmarkiv)

       REDAKTIONELLT        PACKAGING SENSE
Utvalda artiklar och
reportage ur tidningen
nord emballage!
Högintressant läsning
om förpackningsdesign!
       KALENDER        JUBILEUMSTIDNING
Hitta alla viktiga mässor
och händelser som du
kan ha nytta av!
Läs det mesta och det
bästa från förpacknings-
historien, 1934-2009!
       NYHETSBREV
Hänger du med i
förpackningsbranchen?

Få vårt nyhetsbrev GRATIS!

Fyll i din E-mailadress här...
Avregistrera
Lenze
JC Equipment


Constantia


Speedpac


Dynatec


Nordson

Labelon

Flexlink


Wepac

ScanpackFesto


Datalogic


Hans Dohlnér

FlexoPartner

Smurfit Kappa Sverige

Stora Enso

IIMAK

Tone Sagen / Lexit

Miller Graphics

Sperdry

RPC

Visutech

 
Copyright © Packnyheter.se
All information på Packnyheter.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.
Packnyheter.se är en del av TPF AB.

Redaktion: +46 42 20 71 66
Adress: Drottninggatan 184,
254 33 Helsingborg

Annonsadress: annons@n-e.nu
 

Layout & Traffic:
Christian Wallteg
+46 42 28 01 82
+46 704 13 50 10
E-mail:
Klicka här.

Produktion:
Patrik Carlsson
+42 735 44 55 24
E-mail:
Klicka här.
Chefredaktör & AU:
Bo Wallteg
+46 42 20 71 66
+46 703 20 71 63
E-mail:
Klicka här.
Redaktör:
Jerry Pettersson
+46 42 12 30 23
+46 708 7418 36
E-mail:
Klicka här.
Marknadschef:
Hans Friedsam
+46 42 29 80 33
+46 705 21 23 73
E-mail:
Klicka här.