DELA MED DIG  

Xeikon
nord emballage
packnyheter
STARTSIDA OM PACKNYHETER KONTAKTA OSS PRESSMATERIAL ANNONSERA Sök på packnyheter  
nord emballage tidningsomslag
nord emballage tidningsarkiv
bib-smurfit-net.jpg
I BiBoViNos butiker är alla viner förpackade i bag-in-box-förpackningar som alla har samma enkla design och samma färg. Endast vinleverantörernas etiketter skiljer förpackningarna åt.

Smurfit Kappa samarbetar med fransk
vinkedja specialiserade på bag-in-box

2015-01-29 Förpackningskoncernen Smurfit Kappa har inlett ett samarbete med franska BiBoViNo, som är en kedja av vinbutiker med det annorlunda konceptet att endast sälja kvalitetsviner förpackade i bag-in-box! Samtliga bag-in-box-förpackningar i kedjans butiker har dessutom samma utseende, storlek och färg – det är endast vinleverantörens etiketter, som skiljer vinerna åt.
Samarbetet mellan Smurfit Kappa och BiBoViNo har bland annat resulterar i en ny typ av vinförpackning, kallad Bag-in-Tube.
ÅR Packaging kompletterar sin info
kring köp av MeadWestvaco-enheter

2015-01-29 Svenska förpackningsföretaget ÅR Packaging Group lämnar nu kompletterande information rörande det förvärv av tre av USA-baserade förpackningskoncernen MeadWestvacos enheter i Europa, som man offentliggjorde för knappt en vecka sedan.
ÅR Packaging skriver i sitt meddelande att värdet av affären är cirka 70 miljoner euro (ca 652 miljoner kronor) och att man uppskattar att de förvärvade enheterna genererar cirka 18 miljoner euro på EBITDA-nivå för år 2014.
metsa-xeikon-net.jpg

Metsä Board certifierad
Aura-partner till Xeikon

2015-01-29 Finska kartong- och papperstillverkaren Metsä Board har utsetts till certifierad Aura-partner i globala Xeikons nätverk. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Certifieringen, som har utfärdats efter rigorösa tester från Xeikons sida, omfattar sex av Metsä Borads kartongkvaliteter, vilka därmed är godkända för Xeikons digitalpressar i Xeikon 3000-serien.
De sex kartongkvaliteter, som certifieringen omfattar, är Carta Allura, Carta Elega, Carta Solida, Avanta Prima, Simcote och Carta Integra.
innvovia-mineralolojor-net.jpg

Ny BOPP-film som skyddar livsmedel
mot migrerande mineraloljor i 1,5 år

2015-01-28 Brittiska Innovia Films, som bland annat är en stor tillverkare av bioplastfilmer, har utvecklat en BOPP-film, som garanteras stå emot genomsläpp av mineraloljor I upp till 1,5 år.
Filmen, som har beteckningen Propafilm™ RCU, är resultatet av en genomgående analys av hur företagets filmer stod emot mineraloljor som kolväte och aromatiskt kolväte, sedan studier vid brittiska Food Standards Agency visat att gränsvärdena för genomsläpp av mineraloljor i livsmedelsförpackningar ofta överskreds.
Innventia-blogg om papperstillverkning

2015-01-28 Det händer mycket spännande inom papperstillverkning just nu – och det vill forskningsinstitutet Innventia ta fasta på genom en nystartad blogg, där intresserade kan komma med synpunkter och frågor och få information om det senaste som händer i branschen.
”Vi går mot stora förändringar av både branschen och omvärlden – mot en bioekonomi, där allt fler material kan ersättas av nya produkter från skogen. Genom Innventia Paper Blog kan du hålla dig uppdaterad om nyheter, studier och resultat”, skriver Innventia i ett pressmeddelande.
impact-centre-ds-smith-net.jpg
Mette Herrefoss, chef för DS Smiths Impact Centre, demonsterar hur de olika hyll- och försäljningssektionerna i centret är uppbyggda.

”Impact Centre” visar hur kundernas
förpackningar klarar hyllkonkurrensen

2015-01-28 Förpackningskoncernen DS Smith har öppnat ett ”Impact Centre” i Taastrup i Danmark, där kunderna direkt kan bedöma hur deras produkter och förpackningar ser ut i butikshyllan och hur de klarar sig i konkurrens med andra produkter.
Dagens moderna butiker och supermarkets ställer allt större krav på att förpackningar ska vara säljande och snabbt dra till sig kundens uppmärksamhet.
”Nu erbjuder vi en kreativ och professionell miljö där kunden kan vässa varans framtoning och undvika dyrbara misstag”, säger Mette Herrefoss, som är chef för DS Smiths Impact Centre.
carlsberg-green-bottle-net.jpg
I går. I dag. I morgon? Carlsberg vill ersätta de klassiska glasflaskorna med en helt bionedbrytbar flaska, tillverkad av träfiber...

Carlsberg vill fasa ut glasförpackningar
och ersätta dem med ”träfiberflaskor”

2015-01-27 Danska bryggerijätten Carlsberg har inlett ett treårigt samarbete med det danska företaget EcoXpac med avsikten att utveckla en träfiberbaserad flaska, som ska kunna ersätta dagen glasflaskor!
Projektet grundar sig på den helt bionedbrytbara och biobaserade förpackningen ”Green Fiber Bottle”, som EcoXpac utvecklat.
luke-meadwestvaco-net.jpg
”Vi skapar nu en ledande global leverantör av konsument- och wellpappförpackningar”, säger MeadWestvacos ordförande och VD John A. Luke.

Global mångmiljardkoncern skapas
när förpackningsjättar går samman

2015-01-27 En storfusion i mångmiljardklassen är på gång i USA. Det är de båda förpackningsjättarna RockTenn Company och MeadWestvaco Corporation som beslutat gå samman och bilda en gemensam koncern, som kommer att bli en global ledare inom framförallt pappersbaserade förpackningar.
Den nya storkoncernen, vars namn ännu inte är bestämt, kommer att få en årsomsättning på cirka 16 miljarder US dollar, vilket motsvarar ca 133 miljarder kronor.
please-release-me2-net.jpg

“Please, release me!”
Minikonferens om förpackningars
tillgänglighet och öppningsbarhet

2015-01-27 Den 26 februari arrangerar förpackningsklustret Packbridge ännu en av sina uppskattade minikonferenser ”Packbridge efter 3”. Den här gången styr man kosan till skånska Eslöv och ämnet för dagen blir förpackningars tillgänglighet för konsumenter.
Under ämnesrubriken ”Please, release me - From wrap rage to accessible design” kommer fyra kunniga föredragshållare att ge sin syn på hur förpackningar kan göras mer lättillgängliga och öppningsbara.
amcor-vd-skifte-net.jpg
Amcors VD och koncernchef sedan 10 år, Ken MacKenzie, t.h., går i pension i sommar och efterträds av koncernens finanschef Ron Delia, t.v.

VD-skifte i förpackningsjätten Amcor

2015-01-26 Globala förpackningsjätten Amcor, med huvudsäte i Melbourne, Australien, kommer att få en ny VD och koncernchef i år. Ken MacKenzie, som lett Amcor de senaste tio åren, kommer att gå i pension vid halvårsskiftet juni-juli och efterträdas av nuvarande finanschefen Ron Delia.
”VD-skiftet har planerats under en tid och Ron Delia valdes ut från ett starkt fält av väl kvalificerade kandidater”, säger Amcors styrelseordförande Graeme Liebelt.
arla-yoggi-design-net.jpg
Arla uppdaterar Yoggi-sortimentet:
Mindre socker – ny förpackningsdesign

2015-01-26 Arla Foods Sverige har uppdaterat fruktyoghurtkoncepten Yoggi lätt och Yoggi mini genom att reducera sockerhalten och ge förpackningarna en ny design. Dessutom lanserar man nya smaker.
För Yoggi lätt reducerar man mängden tillsatt socker med 40 procent – från 7 till 4 procent – samtidigt som man introducerar en ny smak: citron/vanilj. För Yoggi mini, som enligt Arla är den enda fruktyoghurten på marknaden helt utan tillsatt socker, lanserar man två nya smaker: samoa och hallon.
label-on-ny-maskin-net.jpg

Moduluppbyggd etiketteringsmaskin

2015-01-26 Sjöbo-baserade etiketteringsmaskinleverantören LABELon har introducerat en ny etiketteringsmaskin (bilden), som är uppbyggd av moduler, vilket gör att maskinen enkelt kan anpassas för etikettering av olika typer av förpackningar.
Företaget skriver på sin hemsida att maskinen, som har namnet LABELline, är robust konstruerad och har låg eller ingen servicegrad.
ÅR Packaging förvärvar tre av
MeadWestvacos anläggningar

2015-01-23 ÅR Packaging Group har träffat en överenskommelse att förvärva MeadWestvaco Corporations europeiska enheter för tillverkning av förpackningar till tobaksprodukter, konfekt och konfektion. ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att affären är i linje med bolagets strategi att växa inom lönsamma segment, där man är konkurrenskraftiga.
”Förvärvet är ett tydligt budskap till marknaden att vi är en stark och långsiktigt viktig förpackningsleverantör”, säger ÅR Packagings VD Harald Schulz (bilden).
joe-faerch2-net.jpg

Færch Plasts brittiske VD får ny roll
i satsning på global CPET-marknad

2015-01-23 Danska plastförpackningstillverkaren Færch Plast A/S meddelar att man genomför förändringar i ledningen för sitt brittiska dotterbolag.
Förändringen innebär att den nuvarande VD:n i Storbritannien, Joe Iannidinardo (t.v. på bilden) den 1 februari lämnar över sin post till Jason Gale (t.h.), som kommer att fungera som såväl VD som försäljningschef i det brittiska bolaget.
Joe Iannidinardo kommer fortsättningsvis att verka i en nyinrättad position som försäljningschef för nya marknader.
nya-turer-kring-bpa-net.jpg
Förvirring kring BPA:s farlighet:
Bisfenol A utgör ingen fara för någon
enligt europeisk livsmedelsmyndighet

2015-01-23 Vem ska jag tro på” sjöng Thomas Di Leva en gång. Och den frasen kan stå som synonym för den förvirring och de motsägelsefulla besked, som råder kring det här med tillsatsämnet bisfenol A (BPA) som bland annat finns i plastförpackningar, terminalkvitton, etc.
Häromdagen skrev vi om hur regeringens särskilde utredare Anders Turesson anser att BPA är hälsovådligt och snarast bör förbjuds och fasas ut från kvitton och plastytskikt, som kommer i kontakt med livsmedel.
Och nu kommer Efsa, den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, med en utvärdering, där man säger att den mängd bisfenol A, som vi får i oss, inte bedöms skada hälsan…


2015-01-22 SCA-ordföranden avgår efter kritik Orsakar ”flyttkarusell” i flera bolag

2015-01-22 Stora Enso-rapport: Hållbara förpackningar ger ökad omsättning

2015-01-22 Andra året i rad för Smurfit Kappas VD

2015-01-21 Tetra Pak inviger nytt tekniskt utbildningscentrum i Thailand

2015-01-21 UPM stänger tre pappersmaskiner

2015-01-21 USA-företag köper etikettspecialist i UK

2015-01-20 Särskilde utredaren kräver: Inget BPA i livsmedelsförpackningar!

2015-01-20 Utmärkelse till finsk vodkaförpackning

2015-01-20 Formsprutningsmaskin i rekordformat

2015-01-19 Monsterförpackning kandiderar till specialpris i World Star 2015

2015-01-19 IVL-studie ska ge svar: Varför är vi är så dåliga på att källsortera plastförpackningar?

2015-01-19 Bobst visar flaggskepp på öppet hus

2015-01-16 Iggesund uppgraderar Invercote G

2015-01-16 Italienska tillverkare utvecklar speciallinjer för mikrobryggerier

2015-01-16 Mexikansk teknik gör det möjligt att eliminera vatten vid plaståtervinning

   
Packleverantörer
Sök i vårt branchregister packleverantorer.se

Utvald leverantör:
Holmberg Cases Sweden AB
Produkter: Flightcase,
Tel: 0922-146 90 | Fax: 0922-146 40
Företagsvägen 1 Happaranda
E-post   Hemsida
      PACKKANALEN.SE / WEBB-TV
Loading...
BillerudKorsnäs ökar tempot med FibreForm
Gerdins Pack & Emballage 2013 Domino Pack & Emballage 2013 Gallus Labelexpo 2013
 Se alla Webb-TV inslagen (Filmarkiv)
       REDAKTIONELLT        PACKAGING SENSE
Utvalda artiklar och
reportage ur tidningen
nord emballage!
Högintressant läsning
om förpackningsdesign!
       KALENDER        JUBILEUMSTIDNING
Hitta alla viktiga mässor
och händelser som du
kan ha nytta av!
Läs det mesta och det
bästa från förpacknings-
historien, 1934-2009!
       NYHETSBREV
Hänger du med i
förpackningsbranchen?

Få vårt nyhetsbrev GRATIS!

Fyll i din E-mailadress här...
AvregistreraDynatec

SpeedpacConstantia


Lenze

JC Equipment


Scanpack

Visutech

Hans Dohlnér

Iggesund


FlexoPartner

Stora Enso

Sperdry

Festo

Tone Sagen / Lexit

IIMAK

RPC

Labelon

Wepac

Datalogic

Flexlink

Nordson

Miller Graphics

Smurfit Kappa Sverige

 
Copyright © Packnyheter.se
All information på Packnyheter.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.
Packnyheter.se är en del av TPF AB.

Redaktion: +46 42 20 71 66
Adress: Drottninggatan 184,
254 33 Helsingborg

Annonsadress: annons@n-e.nu
 

Layout & Traffic:
Christian Wallteg
+46 42 28 01 82
+46 704 13 50 10
E-mail:
Klicka här.

Produktion:
Patrik Carlsson
+42 735 44 55 24
E-mail:
Klicka här.
Chefredaktör & AU:
Bo Wallteg
+46 42 20 71 66
+46 703 20 71 63
E-mail:
Klicka här.
Redaktör:
Jerry Pettersson
+46 42 12 30 23
+46 708 7418 36
E-mail:
Klicka här.
Marknadschef:
Hans Friedsam
+46 42 29 80 33
+46 705 21 23 73
E-mail:
Klicka här.