DELA MED DIG  

Mondi
nord emballage
packnyheter
STARTSIDA OM PACKNYHETER KONTAKTA OSS PRESSMATERIAL ANNONSERA Sök på packnyheter  
nord emballage tidningsomslag
nord emballage tidningsarkiv
inspire-digital-net.jpg
Vart och ett av de 22.000 omslagen till Iggesund Paperboards inspirationstidning Inspire är unikt, med variabeltryck i färgfält, lackmönster och tidskod. © Iggesund

Inspirationstidning från Iggesund
med 22.000 unika digitala omslag

2014-11-28 Iggesund Paperboard har presenterat ytterligare ett nummer av sin uppmärksammade inspirationstidning Inspire. Eftersom innehållet den här gången ägnas helt åt digitaltryck, så ville man även ha ett digitaltryckt omslag. Och inte nog med det – man ville dessutom att varje omslag skulle vara unikt, vilket innebar att man måste producera 22.000 unika omslag…
Problemet löstes genom att Inspire-teamet från mediehuset OTW gjorde en 16 minuter lång film, där varje enskild filmruta blev en unikt designad förstasida..!
annika-entre-net.jpg
Professor Annika Olsson, t.v., hälsar välkommen till Förpackningslogistiks 20-års jubileum.

Många ville vara med och fira när
Förpackningslogistik fyllde 20 år

2014-11-28 Den 20 november firade Förpackningslogistik på Lunds Tekniska Högskola 20 år och man gjorde det med ett arrangemang på Ingvar Kamprad Design Center på universitetsområdet.
Runt etthundra personer, främst från industrin, fanns på plats för att ta del av ett seminarieprogram, för att se vad studenterna jobbar med och för att höra om vilka forskningsprojekt som pågår.
per-bjurbom-ny-vd-net.jpg

Ny huvudägare och ny VD i Nordic Paper

2014-11-28 Papperstillverkaren Nordic Paper, som producerar bland annat kraftpapper och fettresistent papper, skriver i ett pressmeddelande att det tyska equitybolaget Special Situations Venture Partners III (SSVP), med Orlando Management som rådgivare, går in som majoritetsägare i Nordic Paper.
Samtidigt får bolaget en ny VD, då Jan Runo lämnar sin post och efterträds av Per Bjurbom (bilden).
coca-milk-net.jpg
Bilden är hämtad från en reklamvideo för CocaColas mjölkprodukt Fairlife.

Nu ska Coca-Cola börja sälja mjölk...

2014-11-27 Globala läskgiganten Coca-Cola Company tar nu ett stort steg in på mejerisidan genom lanseringen av mjölkprodukten Fairlife!
Mjölken, som ska börja säljas i USA nästa månad, är laktosfri, har lägre sockerhalt än standardmjölk samt har fått extra protein tillsatt. Mjölken kommer även att finnas i en variant med chokladsmak.
Fairlife-mjölken förpackas i formblåsta plastflaskor med skruvkork.

www.duni.com/greenpp/se
sca-packaging-paper-net.jpg
Det nya förpackningspappret Solo Print från SCA Ortviken är lämpligt bland annat till varukassar samt till påsar för livsmedel som bröd, etc.

SCA lanserar nytt förpackningspapper

2014-11-27 SCA har utvecklat ett nytt enkelsidigt bestruket förpackningspapper, som fått namnet Solo Print. Pappret ingår i SCA:s produktfamilj Sustainable Packaging och är enligt tillverkaren ett papper som ger tryckbarhet i klass med exklusiva tidskrifter och som har en av marknadens bästa miljöprofiler.
Solo Print produceras vid SCA:s anläggning Ortviken i Sundsvall.
Nu ska konsumenterna hjälpa
Orkla till bättre förpackningar

2014-11-27 Orkla Foods Sverige vill nu ha sina konsumenters hjälp att förbättra förpackningarna för sylt och marmelad. Dagens refill-förpackningar i form av en ”plaststrumpa,” som försluts i båda ändar med metallclips, får ofta kritik för att de är svåra att öppna och orsakar spill och kladd i köket.
På sin Facebook-sida (/bilden) efterlyser Orkla nu konsumenter som vill vara med och utveckla förpackningen, bland annat genom att filma sig själva, när de öppnar en refillförpackning för sylt.
multivac-vatten-net.jpg

Ny djupdragare för dryckesbägare

2014-11-26 Schweiziska förpackningsmaskintillverkaren Multivac har utvecklat en djupdragare (bilden) avsedd för portionsförpackade drycker. Maskinen, som har beteckningen R 900, kan producera upp till 160 portionsbägare i minuten.
Bägarna är försedda med ett termoformat, lättöppnat hörn, så att överfilmen är lätt att greppa och dra av, och djupdragaren kan, enligt tillverkaren, även användas till produkter med krämig konsistens, som exempelvis portionsförpackad yoghurt.

www.b2bpress.setorghandel-hbg-net.jpg

S i Helsingborg vill förbjuda plastpåsar

2014-11-26 Socialdemokraterna i Helsingborg vill ha ett förbud mot användande av plastpåsar vid stadens torghandel. Det skriver hd.se
Torghandeln bedrivs bland annat vid GA-torget i staden och S-politikerna anser att kringflygande och slängda plastpåsar från torghandeln skräpar ner närmiljön. Därför vill man nu att handlarna ska sluta att använda plastpåsar av miljöskäl.
avisera-after-work-net.jpg

After Work med Avisera och Scanpack

2014-11-26 Förpackningsleverantören Avisera och förpackningsmässan Scanpack 2015 har avhållit ett After Work på Stockholm Waterfront, som lockade 200 personer.
Konferencier för kvällen var SVT-programledaren Doreen Månsson och på programmet stod förutom mingel och möten med branschkolleger även föreläsningar av Per Holknekt och Johan Säwensten.
sig-onex-net.jpg
Storaffär inom vätskekartong:
SIG Combibloc i nya ägarhänder!

2014-11-25 En storaffär inom vätskekartongområdet är på gång i Europa. Det är schweiziska förpackningskoncernen SIG Combibloc Group som köps upp av investeringsbolaget Onex Corporation för en köpeskilling på upp till 3,75 miljarder euro (cirka 35 miljarder kronor). Säljare är investeringskoncernen Rank Group, som ägs av den stormrike nyzeeländaren Graeme Hart.
SIG Combibloc är världens näst största leverantör av aseptiska vätskekartongförpackningar efter Tetra Pak.

nordicbioplastic.combroby-palestina-net.jpg
Per Branzén, Brobygrafiska och Fatin Zahra, Palestine International Business Forum, har planerat det fortsatta samarbetet.

Brobygrafiska hjälper till att utveckla
förpackningskunskaperna i Palestina

2014-11-25 Sunnebaserade Brobygrafiska skriver i ett pressmeddelande att man har för avsikt att fortsätta det samarbete kring förpackningsutveckling, som man våren 2014 inledde med universitet i Palestina.
Fatin Zahra, som är chef i Palestina för Palestine International Business Forum, har i dagarna besökt Brobygrafiska med syfte att planera för nästa steg i utbildningssamarbetet, vilket kommer att genomföras i Sverige och Palestina under år 2015.
iva-jan-net.jpg

SCA:s koncernchef en av
sju nya ledamöter i IVA

2014-11-25 SCA:s VD och koncernchef Jan Johansson (bilden) är en av sju nya ledamöter som valts in i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien IVA.
Bland övriga nya ledamöter kan nämnas Ikeas VD Thomas Carlzon, Folksams, KF:s och Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström samt Lundaprofessorn och barnboksförfattaren Sara Snogerup Linse.
”Denna gång har akademien valt in ett antal mycket framstående personer inom företagande, teknisk utveckling och forskning. IVA utvecklas och förbättras ständigt, och de nya invalen bidrar väsentligt till vår kunskapsbas”, säger IVA: VD Björn O. Nilsson.
packstacker-multivac-net.jpg

Multivacs nya packstacker klarar att
stapla 120 förpackningar i minuten

2014-11-24 Globala Multivac lanserar en automatisk packstacker (bilden), som förenklar och effektiviserar lådlastningen av tråg och djupdragna förpackningar.
Maskinen, som har beteckningen MPS 302, staplar förpackningarna på varandra på ett fördefinierat sätt i slutet av förpackningslinjen. Staplarna kan sedan enkelt laddas in i förberett emballage med bara en handrörelse.
Multivac skriver i en pressrelease att den manuella hanteringen minskas med upp till 50 procent.
wellplast-entreprenor-net.jpg
Anders Jönzon, t.v. och Jacob Volckerts från Wellplast AB utsågs till ”Årets manliga stjärnskott”.

Titeln ”Årets manliga stjärnskott”
gick till Wellplast i Munka Ljungby

2014-11-24 När regionfinalen för södra Sverige i tävlingen ”Entrepreneur of the Year” avgjordes på Slagshuset i Malmö tog Anders Jönzon och Jacob Volckerts från Wellplast AB i Munka Ljungby hem titeln ”Årets manliga stjärnskott”.
Titeln ”Årets entreprenör” gick till inte helt obekanta Christian von Koenigsegg i Ängelholm – mannen bakom den uppmärksammade supersportbilen Koenigsegg..!
smedpack-pharma-net.jpg
”The Self-Collapsing Packaging Demonstrator” är en av de demonstratorer som togs fram inom projektet Smedpack. På bilden designern Alexandra Denton tillsammans med materialforskaren Hjalmar Granberg från Innventia.

Utvecklar säkra förpackningar som
blir skydd mot förfalskade läkemedel

2014-11-24 Forskningssamarbetet Smedpack, som koordineras av forskningsinstitutet Innventia, ska ta fram säkerhetslösningar som förhindrar att förfalskade läkemedel tar sig in i den legala distributionskedjan. De nya förpackningskoncepten kommer att underlätta för konsumenten att skilja äkta från falskt.


2014-11-21 Ostkaka och sylt (förstås) till gästerna när Orkla invigde ny linje i Frödinge

2014-11-21 Smurfit Kappa inviger spansk fabrik för produktion av bag-in-box-förpackningar

2014-11-21 KUKA köper schweiziska Swisslog

2014-11-20 Carsten Knudsen slutar som VD och koncernchef för Esko

2014-11-20 Elopak lanserar “lättklämd” variant av välkända Pure Pak

2014-11-20 Designstudenter från Nackademin får förpackningsinspiration i Paris

2014-11-19 Nytt Innventia-projekt: Den självkollapsande förpackningen!

2014-11-19 ”From Push to Pull” – konsumentens makt påverkar hela försörjningskedjan

2014-11-19 Brobygrafiska får mjuk- och hårdvara för färgmätning vid förpackningsdesign

2014-11-18 Prisat förslutningssystem för färg- och kemikaliefat

2014-11-18 Även Emballator Växjöplast AB är nu godkänt som Produktionslyftsföretag

2014-11-18 Alla Aviseras bärkassar FSC-certifierade

2014-11-17 Anders Sörås har gått ur tiden

2014-11-17 EU-projekt ska utveckla funktionella barriärer till livsmedelsförpackningar

2014-11-17 Lamiflex Group har fått ny VD och koncernchef

   
Packleverantörer
Sök i vårt branchregister packleverantorer.se

Utvald leverantör:
Aerosol Scandinavia AB
Produkter: Aerosolförpackningar,
Tel: 08-51188800 | Fax: 08-51188801
Box 61 Vallentuna
E-post  
      PACKKANALEN.SE / WEBB-TV
Loading...
Bong visar nya kuvert och förpackningar
Gerdins Pack & Emballage 2013 Domino Pack & Emballage 2013 Gallus Labelexpo 2013
 Se alla Webb-TV inslagen (Filmarkiv)

       REDAKTIONELLT        PACKAGING SENSE
Utvalda artiklar och
reportage ur tidningen
nord emballage!
Högintressant läsning
om förpackningsdesign!
       KALENDER        JUBILEUMSTIDNING
Hitta alla viktiga mässor
och händelser som du
kan ha nytta av!
Läs det mesta och det
bästa från förpacknings-
historien, 1934-2009!
       NYHETSBREV
Hänger du med i
förpackningsbranchen?

Få vårt nyhetsbrev GRATIS!

Fyll i din E-mailadress här...
Avregistrera
Speedpac

LenzeDynatec

JC Equipment

Constantia
Festo


Visutech

RPC

Smurfit Kappa Sverige


Stora Enso

Hans Dohlnér

Tone Sagen / Lexit


Sperdry

Wepac

Scanpack

Datalogic

IIMAK

Miller Graphics

FlexoPartner

Flexlink

 
Copyright © Packnyheter.se
All information på Packnyheter.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.
Packnyheter.se är en del av TPF AB.

Redaktion: +46 42 20 71 66
Adress: Drottninggatan 184,
254 33 Helsingborg

Annonsadress: annons@n-e.nu
 

Layout & Traffic:
Christian Wallteg
+46 42 28 01 82
+46 704 13 50 10
E-mail:
Klicka här.

Produktion:
Patrik Carlsson
+42 735 44 55 24
E-mail:
Klicka här.
Chefredaktör & AU:
Bo Wallteg
+46 42 20 71 66
+46 703 20 71 63
E-mail:
Klicka här.
Redaktör:
Jerry Pettersson
+46 42 12 30 23
+46 708 7418 36
E-mail:
Klicka här.
Marknadschef:
Hans Friedsam
+46 42 29 80 33
+46 705 21 23 73
E-mail:
Klicka här.