DELA MED DIG  

STARTSIDA OM PACKNYHETER KONTAKTA OSS PRESSMATERIAL ANNONSERA
BillerudKorsnäs mångmiljoninvesterar
i flutetillverkningen vid Gruvöns bruk

2014-04-24 BillerudKorsnäs styrelse har fattat beslut om att investera 180 miljoner kronor i pappersmaskin 6 vid Gruvöns bruk (bilden).
”Investeringen, som är ett led i strategin för värdetillväxt inom affärsområdet Containerboard, syftar bland annat till att ytterligare förbättra den världsledande flutingens kvalitetsegenskaper, framförallt vad avser viktiga styrkeparametrar”, skriver bolaget i en pressrelease.
LÄS MER...


www.packbridge.se/packbridge-nytttop/vara-events/packbridge-research-forum

Jouko Karvinen lämnar Stora Enso
2014-04-24 Stora Ensos VD och koncernchef Jouko Karvinen (bilden) har suttit i ledningen för den svensk-finska skogs- och pappersjätten i sju år. Men nu tycker han att det räcker.
Enligt ett pressmeddelande från Stora Enso har Jouko Karvinen bestämt sig för att avgå på egen begäran. Han kommer dock att sitta kvar tills man hittat en efterträdare.
LÄS MER...

<b><i>Patenterad kanadensisk metod:</b></i>
Patenterad kanadensisk metod:
Soppåsar av 100 % återvunnen plast
2014-04-24 Kanadensiska företaget Macro Engineering & Technology Inc. har utvecklat en ny, patenterad teknik, som gör det möjligt att tillverka sop- och avfallspåsar med betydligt större andelar återvunnen plast än tidigare. Enligt företaget kan man i vissa fall tillverka påsar, som till 100 procent består av återvunnen avfallsplast.
Vid användning av återvunnen plast i avfallspåsar bäddas vanligen filmen med den återvunna plasten in mellan två tunna lager av jungfrulig eller nästintill jungfrulig plastfilm, medan Macros process i stället innebär att man förenar två plastfilmer, tillverkade av avfallsplast, omedelbart efter extrusionen. Detta sägs ge en starkare film, med färre svaga punkter.
LÄS MER...

Returlådor ger hela ägg till kunden
2014-04-23 Vi har just upplevt påsken med dess högsäsong för äggförsäljning. Men långt ifrån alla konsumentförpackningar med ägg nådde butikshyllorna. Många ägg krossades under transport och hantering och måste kasseras.
Men genom att transportera äggförpackningarna i returlådor av plast kan man väsentligt minska äggkrosset och dessutom reducera utsläppen av koldioxid. Det skriver Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.
LÄS MER...


www.globus.nu/massor/arr3.aspx?ArrID=14


Appliceringsmetod med speciallack
ger braille direkt på förpackningsytan

2014-04-23 Företaget M&H Plastics, som ingår i plastkoncernen RPC Group, har utvecklat en metod för applicering av blindskriftspunkter (braille) direkt på plastförpackningar i stället för den vanliga metoden att ha brailleskriften på en etikett, som i sin tur appliceras på förpackningen.
En etikett med blindskrift kan skadas eller till och med avlägsnas, medan blindskrift applicerad direkt på förpackningen finns kvar och vägleder den synskadade hela vägen från butikshyllan till användandet.
LÄS MER...

RPC Superfos lägger ner i Tenhult
men bygger ut sin fabrik i Mullsjö


2014-04-23 RPC Superfos Sweden AB, som är ett dotterbolag till danska RPC Superfos och ingår i plastkoncernen RPC Group, ska lägga ner en av sina två fabriker i Sverige och koncentrera tillverkningen till den kvarvarande enheten, vilken i sin tur byggs ut.
Den enhet, som stängs, är fabriken i Tenhult, sydost om Jönköping och i stället bygger man ut den närbelägna fabriken i Mullsjö, som ligger strax väster om Jönköping.
LÄS MER...

<b><i>Lagförslag i EU-parlamentet:</b></i>
Lagförslag i EU-parlamentet:
Förbrukningen av plastkassar ska ha
minskat med 80 procent inom fem år

2014-04-22 Inom fem år ska användningen av plastpåsar i Europa ha minskat med 80 procent! Det är innebörden i det lagförslag som nyligen röstats igenom i EU-parlamentet.
Enligt förslaget ska förbrukningen halveras fram till år 2017 och år 2019 ska den ha minskat med 80 procent i förhållande till dagens förbrukning.
Lagförslaget ska nu överlämnas till det nya parlamentet, som väljs i slutet av maj, och sedan måste beslutet godkännas av berörda ministrar i all medlemsländer.
LÄS MER...

<b><i>Glöm champagne och ostron...</b></i>
Pär Wik på Ekmans visar upp ”ostronkassen”, som nu introduceras av affärskedjan Åhléns.
Glöm champagne och ostron...
Nu är det plast och ostron som gäller!
2014-04-22 Ett ostron kan väl nästan sägas vara en variant på naturens förpackning (och ibland lika svåröppnat som en blisterförpackning). Nu kommer ostronet i en ny roll: som en del av en förpackning!
Ekmans Jönköping AB har precis startat leveranser av plastkassar till Åhléns, där en del av plasten ersatts med finkrossade ostronskal!
Så, glöm champagne och ostron, nu är det plast och ostron som gäller…
LÄS MER...

R-flute är tunnare än B-flute och tar upp 27 procent mindre lagringsutrymme.
Nu introduceras R-flute i Danmark
2014-04-22 För knappt ett halvår sedan skrev vi om den nya wellpappkvaliteten R-flute, som utvecklats av förpackningskoncernen DS Smith (läs här). Wellpappen, som kallats en gyllene medelväg, ligger tjockleksmässigt mellan den tunnare E-fluten och den något tjockare B-fluten.
Nu introduceras R-fluten på olika marknader, bland annat i Danmark, där den förväntas användas av främst detaljhandeln.
”Vår nya wellpapp har bättre tryckyta än B-flute och ger kundernas produkter bättre exponering i butikshyllan”, säger DS Smiths danska marknadschef Peter Malbek till packmarkedet.dk
LÄS MER...

Förpackningsstudio för
mindre matproducenter


2014-04-17 Daucus Design i Mölndal startar vad man kallar en ”småskalig förpackningsstudio” till hjälp för Sveriges alla småskaliga matproducenter. Tanken bakom studion är att mindre företag i livsmedelsbranschen ska kunna studera och få hjälp med olika typer av förpackningar, etiketter, etc.
”När jag håller kurser får jag ofta önskemål om att visa prover på förpackningar. Eftersom det är svårt att ta med ett lagom urval på föreläsningsresor, så samlar jag nu prover och kataloger från många tillverkare samt exempel på hur andra har löst sina förpackningar i en ´Småskalig Förpackningsstudio´!”, säger Maria Schmidt Larsson (bilden), som driver Daucus Design.
LÄS MER...


www.b2bpress.se

<b><i>En månad efter ägarbytet:</b></i>
En månad efter ägarbytet:
Tectubes köper tubproducent i Finland
2014-04-17 I mars köpte Ljungbybaserade Emballator Lagan Plast tubtillverkaren Tectubes Sweden AB av franska Sidel (läs här) och nu – endast en månad senare - tar Emballator Tectubes ett krafttag kring tubbranschen genom att köpa finska Printal Oys tubrörelsen, belägen i Hangö i södra Finland.
Affären, som beräknas slutföras under april, innebär att Emballator Tectubes blir marknadsledande inom tubproduktion i norra Europa.
LÄS MER...

Perstorp och Gaia lanserar
bionedbrytbar kompostpåse


2014-04-16 Kemikoncernen Perstorp har inlett ett samarbete med Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Gaia Holding för att utveckla nya och konkurrenskraftiga lösningar inom komposterbara biomaterial – först ut är en bionedbrytbar kompostpåse tillverkad av biopolymeren polykaprolakton CapaTM från Perstorp (bilden). LÄS MER...

Nu är det helt klart:
Djupafors läggs ner

2014-04-16 Nu har det definitiva beskedet kommit: som tidigare aviserats (läs här) lägger kanadensiska moderbolaget Cascades ner sitt svenska bruk Cascades Djupafors. Enligt Cascades koncernledning upphör produktionen vid Djupafors den 30 juni och kundleveranser tas över av Cascades bruk La Rochette i Frankrike.
”Det är med sorg vi meddelar detta svåra beslut och jag vill framföra mitt uppriktiga tack till de anställda i Djupafors för deras arbete och den lojalitet som de har visat att Cascades under åren. Vi kommer att vara med dem under denna svåra tid”, säger VD och koncernchef Mario Plourde (bilden).
LÄS MER...

Bara glada miner när  Dennis Klang och Ingela Johansson visar upp priset tillsammans med operatörerna Johan Thorén och Fredrik Thorsén.
Polykemi bästa råvaruproducent igen
2014-04-16 Ystadbaserade polymerföretaget Polykemi har utsetts till branschens bästa råvaruproducent. Företaget röstades fram av de drygt 150 medlemmarna i Svensk Plastindustriförening (SPIF) och det var tredje året av fyra möjliga som Polykemi fick utmärkelsen.
”Det känns lite overkligt att ha fått priset tre gånger av fyra möjliga. Faktum är att vi blev oerhört glada och mycket stolta när Polykemis namn ropades upp” , säger Ingela Johansson på Polykemis marknadsavdelning.
LÄS MER...

Tetra Pak lanserar första biobaserade
skruvkorken för takåsförpackningar

2014-04-15 Tetra Pak har lanserat världens första biobaserade skruvkork för takåsförpackningar.
Skruvkorken heter TwistCap OSO 34 och den betecknas av Tetra Pak i ett pressmeddelande som ännu ett steg mot bolagets ambition att tillverka förpackningar av helt förnybara råvaror.
Skruvkorken är tillverkad av högdensitetspolyeten (HDPE) som utvunnits från sockerrör.
LÄS MER...2014-04-15 Nytt koncept för djurmat: Återförslutningsbara plastförpackningar

2014-04-15 Prisat nordiskt förpackningstryck

2014-04-14 Ny mellanmålsförpackning från Superfos

2014-04-14 Transportör för ren och säker hantering

2014-04-14 Miljöpris för ny återvinningsteknik

2014-04-11 Dryckesburk med 90 % återvunnen aluminium

2014-04-11 Dags för anmälan till Pentawards 2014

2014-04-11 Han är ny Norden-chef för logistikjätten DHL

2014-04-10 Riksdagsledamöter fick information om förpackningsmaterialet Scanfill

2014-04-10 Inkjetskrivare för högupplösta koder

2014-04-10 PP-liknande material kan användas för 3D-utskrift av förslutningslock

2014-04-09 Elektronik på papper fick Marcus Wallenbergpriset

2014-04-09 Nya linerkvaliteter från Husums Bruk

   
Packleverantörer
Sök i vårt branchregister packleverantorer.se

Utvald leverantör:
Kodak Nordic AB
Tel: | Fax:
 
E-post  
      PACKKANALEN.SE / WEBB-TV
Loading...
Storslam för Nackademin på Pida Sweden 2013
Gerdins Pack & Emballage 2013 Domino Pack & Emballage 2013 Gallus Labelexpo 2013
 Se alla Webb-TV inslagen (Filmarkiv)

      NYHETSARKIV       NYHETSBREV


Avancerad sökning:

Hänger du med i
förpackningsbranchen?

Få vårt nyhetsbrev GRATIS!

Fyll i din E-mailadress här...
Avregistrera
       REDAKTIONELLT        PACKAGING SENSE
Utvalda artiklar och
reportage ur tidningen
nord emballage!
Högintressant läsning
om förpackningsdesign!
       NYA PÅ JOBBET        JUBILEUMSTIDNING
Vilka är dom senaste
färskingarna i branschen?
Läs det mesta och det
bästa från förpacknings-
historien, 1934-2009!
       GNPD        KALENDER
Hitta nya förpacknings-
lösningar från jordens alla
hörn i en stor databas!
Hitta alla viktiga mässor
och händelser som du
kan ha nytta av!

 
Copyright © Packnyheter.se
All information på Packnyheter.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.
Packnyheter.se är en del av TPF AB.

Redaktion: +46 42 20 71 66
Adress: Drottninggatan 184,
254 33 Helsingborg

Annonsadress: annons@n-e.nu
 

Layout & Traffic:
Christian Wallteg
+46 42 28 01 82
+46 704 13 50 10
E-mail:
Klicka här.

Produktion:
Patrik Carlsson
+42 735 44 55 24
E-mail:
Klicka här.
Chefredaktör & AU:
Bo Wallteg
+46 42 20 71 66
+46 703 20 71 63
E-mail:
Klicka här.
Redaktör:
Jerry Pettersson
+46 42 12 30 23
+46 708 7418 36
E-mail:
Klicka här.
Marknadschef:
Hans Friedsam
+46 42 29 80 33
+46 705 21 23 73
E-mail:
Klicka här.