DELA MED DIG  

Mondi
nord emballage
packnyheter
STARTSIDA OM PACKNYHETER KONTAKTA OSS PRESSMATERIAL ANNONSERA Sök på packnyheter  
nord emballage tidningsomslag
nord emballage tidningsarkiv
fars-pa-rulle-net.jpg

90 procent mindre förpackningsavfall
med vakuumpackad köttfärs i rulle

2014-10-22 Göteborgsbaserade Styckmästarn i Gamlestan AB lanserar köttfärs i en ny förpackningstyp. I stället för de traditionella filmöverdragna trågen med modifierad atmosfär vakuumpackar man nu färsen i samma typ av plastrullar, som är vanliga för ärtor, bruna bönor, risgrynsgröt, etc.
Med den nya förpackningstekniken kan Styckmästarn minska förpackningsavfallets vikt med 90 procent årligen.

www.duni.com/greenpp/seOrkla Foods satsar
i skånska Tollarp

2014-10-22 Orkla Foods Sveriges har investerat i en ny modern produktionslinje för storköksprodukter vid sin fabrik i skånska Tollarp, söder om Kristianstad. Investeringen bestämdes så sent som i mars i år och redan nu, ett halvår senare, är den nya linjen igång med att fylla sylt, marmelad, mos, gelé och kompotter i storförpackningar till den svenska restaurang- och storköksmarknaden.
”Det var en pressad och utmanande tidsplan, men det gör det bara extra roligt att se den nya linjen köras för fullt idag. Det hade vi aldrig klarat utan våra engagerade och duktiga medarbetare här i Tollarp”, säger platschefen Erik Wendel (bilden).
multivac-deep-net.jpg

Multivacs nya djupdragare kan
skin-packa även högre produkter

2014-10-22 En populär förpackningsform för livsmedel som kött, fågel, chark, mm. är vakuumpackade så kallade skin-förpackningar, där förpackningsmaterialet sluter tätt runt hela produkten som en andra hud och gör att produkterna presenteras på ett aptitligt sätt.
Nu har förpackningsmaskintillverkaren Multivac utvecklat en djupdragare för skin-förpackningar, som möjliggör inpackning även av större och högre produkter. Maskinen, som har beteckningen Multivac R 575 MF PRO, kan klara produkter med höjder upp till 90 mm.
beemagic-tray-net.jpg

Köttråget BeeMagic fick årets guldnöt

2014-10-21 Att dela ut nötter till förpackningar låter kanske inte speciellt uppmuntrande, men det är precis vad som sker, när holländska organisationen NVC (Nederlands VerpakkingsCentrum) delar ut sin eftertraktade ”De Gouden Noot” (Den Gyllene Nöten).
Årets vinnare av den gyllene nöten, som korades i samband med NVC Packaging Innovation Dinner i Utrecht i slutet av september, blev köttråget BeeMagic Tray (bilden) från företaget Dampack International bv.

www.b2bpress.se
kerstin-idego3-net.jpg

Hedersutmärkelse till
Idegos Kerstin Dahl

2014-10-21 Utmärkelsen Packmarknaden Award, som ingår i Packaging Industry Awards, har i år tilldelats Kerstin Dahl (bilden), grundare och delägare i byrån Idego Design i Helsingborg.
Kerstin Dahl får priset för att hon ”genom ett långt och idogt arbete inom förpackningsdesign skapat ett grundmurat rykte som en yrkesskicklig varumärkesbyggare med förpackningen som den centrala byggstenen i
varumärkets identitet
”.
Packaging Arena leder mångfaldsprojekt

2014-10-21 Förpackningsklustret Packaging Arena har i samverkan med Centrum för Genusforskning, Karlstad Universitet, Värmlandskooperativen, Attityd, MM GenderAdvice och Honzonhering fått planeringsbidrag från Vinnovas satsning Mångfaldslabbet. Det skriver Packaging Arena i ett pressmeddelande. 
Under projektledning av Packaging Arena kommer det under hösten att arrangeras workshops dit idébärare och aktörer från innovationssystemet i Värmland bjuds in. Målet är att forma en gemensam större projektansökan med syfte att skapa en unik innovationskultur i regionen som är inkluderande, utmanar normer och öppnar upp för en större mångfald.
Hållbarhetspris till
Felix ketchupflaska

2014-10-20 Kraftigt reducerade koldioxidutsläpp och minskat matsvinn. Det var två av fördelarna som framhölls då Felix nya ketchupflaska kammade hem det prestigefyllda priset Packaging Sustainability Award.
”Det här är fantastiskt roligt! Utmärkelsen är ett kvitto på att vi verkligen har lyckats med det som vi ville göra – att ta fram en förpackning som både är snällare mot miljön och lättare att hantera för konsumenten. Det har inneburit stora investeringar i vår ketchupfabrik i Fågelmara och hårt slit för våra medarbetare, så det här priset delar jag med många”, sade Orkla Foods Sveriges produktchef Lars-Erik Jönsson, vid prisutdelningen i samband med förpackningsmässan Empack i Kista.

nordicbioplastic.comsascha-peters-elmia-net.jpg

Sevärt på Elmia Subcontractor:

Innovationsguru presenterar
spännande framtidsmaterial

2014-10-20 En 3D-printer som kan skriva ut två material samtidigt, bioplast av krabbskal och printning i 4D. När mässan Elmia Subcontractor drar igång i mitten av november är den tyska innovationsgurun Sascha Peters (bilden) tillbaka med nya materialinnovationer – handplockat för den svenska tillverkningsindustrin!
Berlinbaserade Sascha Peters är ett av världens tyngsta namn inom material- och teknologiområdet. Han brinner för att länka samman konstruktion och design för en effektivare produktutveckling. I jakt på nya spännande innovationer skannar han omvärlden och har kontakt med forskningsinstitut världen över.
Snart premiär för
alkoholfritt julöl

2014-10-20 I år lanseras för första gången ett svenskt alkoholfritt julöl på Systembolaget.
Det nya ölet – Eriksberg Julbordslager från Carlsberg Sverige – är ett aningen mörkare alkoholfritt lageröl, som tappas på 33 centiliters glasflaskor av standarmodell.
Intresset för alkoholfri öl fortsätter att växa. Under 2013 ökade försäljningen av alkoholfritt med 30 procent jämfört med året innan. Även i juletider är intresset för alkoholfritt öl stort. Redan för två år sedan kunde 44 procent av alla svenskar tänka sig att fira jul med en alkoholfri öl, det visade 2012 års upplaga av Carlsberg Sveriges årliga undersökning Dryckeskollen.
tetra-helt-green-net.jpg

Tetra Pak först med helt växtbaserad
dryckesförpackning av vätskekartong

2014-10-17 Tetra Pak lanserar branschens första dryckeskartong som tillverkats helt och hållet av växtbaserade, förnybara förpackningsmaterial!
Den nya Tetra Rex-förpackningen blir den första i sitt slag på marknaden, med plastskikt av biobaserat lågdensitetspolyeten (LDPE), skruvkork av biobaserat högdensitetspolyeten (HDPE) samt FSC-märkt kartong från ansvarsfullt skogsbruk. Allt polyeten i kartongen framställs från sockerrör.

www.toppackagingsummit.comuhu-limstift-net.jpg
Limstiftet ReNATURE med en hylsa som till största delen består av bioplastmaterial är en av finalisterna till årets ”Bioplast-Oscar”.

Fem finalister tävlar om bioplastens "Oscar"

2014-10-17 Tävlingen ”Bioplastics Award” hålls i år för nionde gången och de fem finalisterna, som tävlar om denna bioplastens ”Oscar”, har nu utsetts av en jury beståenda av fem domare, representerande vetenskap, press och industri från Amerika, Europa och Asien.
Det slutliga avgörandet och beskedet om vem som vinner årets ”Bioplast-Oscar” sker i samband med European Bioplastics Conference, som hålls i Bryssel den 2 december.
metsa-CDP-Mika-net.jpg

Metsä Board bland de bästa
på CDP:s nordiska miljölista

2014-10-17 Finska Metsä Board finns bland de allra bästa på CDP:s lista ”Nordic Climate Disclosure Leadership Index 2014”. Företaget nådde hela 98 av 100 möjliga poäng för djup och kvalitet av de klimatpåverkande data, som företaget ger till investerare och den globala marknaden.
”Vi är stolta över att ha fått en så hög poäng för vår klimatrelaterade information att vi finns med på CDP:s nordiska CDLI-lista. Det är ett erkännande till alla våra anställda inom Metsä Board, eftersom hållbarhet är en viktig fråga i organisationen, och det sporrar oss ytterligare”, säger Mika Joukio (bild), koncernchef för Metsä Board, i en kommentar.
absolut-titlar-net.jpg
4 miljoner Absolut-flaskor fick unika utseenden med hjälp av en ”flinga” koboltblått i varje flaskas glasmassa.

Två tunga titlar till Ardagh och Absolut

2014-10-16 Den unika glasflaskan till specialutgåvan av Absolut Vodka, som kallas ”Absolut Originality”, har nyligen vunnit två tunga titlar i prestigefyllda förpacknings- och designtävlingar.
Flaskan, som tillverkas av Ardagh Glass Limmared AB, har dels utsetts till ”Innovation of the Year” i tävlingen Luxury Packaging Awards, dels vunnit utmärkelsen Pentaward Platinum i kategorin Beverages i den globala designtävlingen Pentawards 2014.
Fyra miljoner Absolut Originality-flaskor har tillverkats och varje flaska har fått ett unikt inslag av ett koboltblått mönster (läs
här).
enso-innovationschef-net.jpg

Han är ny innovationschef hos
Stora Enso Renewable Packaging

2014-10-16 Sedan i somras har Stora Enso Renewable Packaging en ny innovationschef, som förväntas ytterligare stärka divisionens strategier och visioner. Den nye innovationschefen heter Marko Hakovirta (bilden) och han har en professionell bakgrund inom innovation och teknologi, både från den akademiska och den industriella världen.
I ett pressmeddelande säger Marko Hakovirta att han är full av idéer om hur affärsområdet Renewable Packaging ska kunna utveckla sin innovationsprocess och stärka dess inverkan på verksamheten.
Utansjös CTMP-utrustning äntligen såld!

2014-10-16 Efter många turer och flera års försök har Rottneros AB äntligen lyckats sälja sin CTMP-utrustning från det nerlagda Utansjö Bruk. Rottneros skriver i ett pressmeddelande att man nu har träffat ett avtal som innebär att man säljer utrustningen till BillerudKorsnäs.
”Det gläder oss att vår CTMP-utrustning passar väl in i den stora satsning som BillerudKorsnäs gör i Frövi och Rockhammar”, säger Carl-Johan Jonsson, VD för Rottneros.


2014-10-15 Nybildade bolaget Barrcoat lanserar biobaserade barriärkonceptet CaiLar

2014-10-15 Undersökning slår fast: Svåröppnade konservburkar banar väg för alternativa förpackningslösningar

2014-10-15 Evian-droppe vann Pentaward-diamant

2014-10-14 BillerudKorsnäs går med i Save Food: "Våra förpackningar minskar matsvinnet"

2014-10-14 DHL presenterar studie som förutspår kraftig ökning av den globala e-handeln

2014-10-14 Skin-pack som klarar tillagning i ugn

2014-10-13 Iggesund belönades med ”Bio Strategy of the Year”

2014-10-13 Pantamera och Friends i kampanj mot mobbning

2014-10-13 Ny VD i Beneli AB

2014-10-10 ”Det enkla är det simpla”: Ett förstärkningsinlägg i wellpapp löste problem med söndriga kassar

2014-10-10 Nytt förslutningskoncept för flexibla plastförpackningar

2014-10-10 DuPonts Cyrel-produkter blir dyrare

2014-10-09 Stora Ensos försäljning av tyskt bruk stoppades av konkurrensmyndigheten

2014-10-09 Alujätten Alcoa först ut – som vanligt

2014-10-09 Smurfit Kappa utökar i USA

   
Packleverantörer
Sök i vårt branchregister packleverantorer.se

Utvald leverantör:
Eqpack AB
Produkter: Emballage,
Tel: 016-150271 | Fax:
Box 577 Eskilstuna
E-post  
      PACKKANALEN.SE / WEBB-TV
Loading...
Domino Pack & Emballage 2013
Gerdins Pack & Emballage 2013 Domino Pack & Emballage 2013 Gallus Labelexpo 2013
 Se alla Webb-TV inslagen (Filmarkiv)

       REDAKTIONELLT        PACKAGING SENSE
Utvalda artiklar och
reportage ur tidningen
nord emballage!
Högintressant läsning
om förpackningsdesign!
       KALENDER        JUBILEUMSTIDNING
Hitta alla viktiga mässor
och händelser som du
kan ha nytta av!
Läs det mesta och det
bästa från förpacknings-
historien, 1934-2009!
       NYHETSBREV
Hänger du med i
förpackningsbranchen?

Få vårt nyhetsbrev GRATIS!

Fyll i din E-mailadress här...
Avregistrera

Constantia
DynatecLenzeSpeedpac

JC Equipment


Miller Graphics

Flexlink


Wepac

FlexoPartner

Sperdry

ScanpackHans Dohlnér

Stora Enso

RPC

FestoTone Sagen / Lexit

Datalogic

IIMAK


Smurfit Kappa Sverige

Visutech


 
Copyright © Packnyheter.se
All information på Packnyheter.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.
Packnyheter.se är en del av TPF AB.

Redaktion: +46 42 20 71 66
Adress: Drottninggatan 184,
254 33 Helsingborg

Annonsadress: annons@n-e.nu
 

Layout & Traffic:
Christian Wallteg
+46 42 28 01 82
+46 704 13 50 10
E-mail:
Klicka här.

Produktion:
Patrik Carlsson
+42 735 44 55 24
E-mail:
Klicka här.
Chefredaktör & AU:
Bo Wallteg
+46 42 20 71 66
+46 703 20 71 63
E-mail:
Klicka här.
Redaktör:
Jerry Pettersson
+46 42 12 30 23
+46 708 7418 36
E-mail:
Klicka här.
Marknadschef:
Hans Friedsam
+46 42 29 80 33
+46 705 21 23 73
E-mail:
Klicka här.