DELA MED DIG  

Heidelberg
nord emballage
packnyheter
STARTSIDA OM PACKNYHETER KONTAKTA OSS PRESSMATERIAL ANNONSERA Sök på packnyheter  
nord emballage tidningsomslag
nord emballage tidningsarkiv
carton-of-the-year-2014-net.jpg
Prisbelönade kartongförpackningar:

Parfym med hologram och “insektsfälla”

2014-09-30 I samband med den gemensamma konferens, som kartongorganisationerna ECMA och Pro Carton nyligen höll i italienska Sorrento, presenterades också vinnarna i de prestigefyllda tävlingarna Pro Carton ECMA Award 2014 och Pro Carton Young Design Award 2014.
Utmärkelsen ”Årets kartongförpackning” gick till en hologramförsedd parfymförpackning (bilden) för varumärket Fernanda Brandao och ”insektsfällan” Save a Bug – ett hjälpmedel för ”kryprädda” djurvänner! – utsågs till den mest kreativa förpackningsidén av en ung designer.





www.ericoab.se/webshop/



evelina-apak-net.jpg

aPaks vice VD nominerad
till titeln ”Årets unga VD”

2014-09-30 Evelina Lindgren (bilden), vice VD i Mölndalbaserade förpackningsbolaget aPak, har nominerats som en av kandidaterna till titeln ”Årets unga VD”, som arrangeras av tidningen Entreprenör.
Syftet med tävlingen är att rikta uppmärksamhet mot kompetenta unga företagsledare i Sverige och främja unga företagsledare, som driver sina förretag och svenskt näringsliv framåt.
”Jag är glad över att ha blivit nominerad till utmärkelsen”, säger Evelina Lindgren. ”Att få den här typen av erkännande är en stor ära både för mig och för aPak.”




bioplast-bryssel-net.jpg
En bild från fjolårets europeiska bioplastkonferens, som hölls i Berlin.

Årets bioplastkonferens äger rum i Bryssel

2014-09-30 Den 2 och 3 december är det åter dags för bioplastorganisationen European Bioplastics årliga konferens. Årets evenemang, som är det nionde i ordningen, äger rum i Bryssel, Belgien, och på talarlistan finns mer än 30 namn, som representerar experter, politiker, beslutsfattare med anknytning till den allt större bioplatsmarknaden.
Arrangören utlovar högintressanta föredrag, där man inte minst kommer att redovisa de senaste internationella trenderna och innovationerna inom bioplaster och deras användningsområden. Vid konferensen kommer man även att dela ut ”The 9th Global Bioplastics Award”.
Program, info, registrering med mera finns på European Bioplastics hemsida (klicka
HÄR).




iggesund-flyg-01-net.jpg

Iggesund-kartong i SAS nya matbox

2014-09-29 SAS har introducerat en ny matbox (bilden) ombord på sina flygplan.
Boxen är tillverkad av färskfiberkartongen Incada från Iggesund Paperboard och enligt SAS ger den nya färdigmatsförpackningen en känsla av elegans och kvalitet, samtidigt som den har förpackningstekniska och logistiska fördelar som låg vikt, bra barriärer, miljövänlighet, m. m.





www.toppackagingsummit.com




Indutrade köper BL Products AB

2014-09-29 Svenska koncernen Indutrade har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier I Norrköpingbaserade förpackningsföretaget BL Products AB.
BL Products har sedan 1971 levererat och installerat förpackningsutrustningar i Sverige, främst till kunder inom livsmedelsindustrin och produkterna utgörs av vertikala och horisontella form-, fill och sealmaskiner, vågdoserare, skruvfyllare, kartonnerare, produkträknare, m. fl.




ÅR Packaging Group i partnerskap
med italienskt förpackningsföretag

2014-09-29 ÅR Packaging Group, Lund och Sada Packaging srl, Salerno, Italien, har upprättat ett strategiskt partneravtal som innebär att man ska samarbeta vad gäller tillverkning, marknadsföring och försäljning av kartongbaserade förpackningar i Italien.
”Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete med Sada. Eftersom våra huvudmarknader är i nordvästra och östra Europa medan Sada Packagings huvudsakliga marknad är i Italien, kommer avtalet att öka vår europeiska närvaro och få oss att växa ytterligare som ett globalt konverteringsföretag inom förpackningar”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef i ÅR Packaging Group.




mackmyra-design-lab-net.jpg
Stockholm Design Lab:s förpackningsdesign för Mackmyras begränsade utgåvor av ”säsongswhisky”.

Ny säsongsutgåva av Mackmyra-whisky
med grafisk form av Stockholm Design Lab

2014-09-26 I början av december lanserar svenska whiskytillverkaren Mackmyra, med destilleri i Valbo, Gästrikland, en ny säsongswhisky i begränsad upplaga på Systembolaget. Whiskyn, som fått namnet ”Mackmyra Iskristall”, beskrivs som ”en kryddig whisky med söta russintoner, kola och vanilj”.
Förpackningsdesignen för Mackmyra Iskristall följer den form och grafik, som Stockholm Design Lab introducerade för Mackmyras säsongsutgåvor med Mackmyra Midvinter, lanserad i slutet av 2013, och som sedan följdes upp i våras med Mackmyra Midnattssol.





www.b2bpress.se



nimo-findus-igen-net.jpg
Skiss på hur premixen planeras att se ut när den är klar och installerad i Findus produktionsanläggning i Bjuv.

Nimo-KG stärker samarbetet med Findus

2014-09-26 Vi har tidigare berättat om den stororder från Findus, som materialhanteringsföretaget Nimo-KG i skånska Kågeröd tecknade i våras (läs här) och nu meddelar Nimo-KG att samarbetet med Findus utökats ytterligare genom en ny stor beställning från livsmedelsföretaget.
Tilläggsordern gäller en halvautomatiserad grönsaksblandare, en så kallad premix, som ska sättas i drift i Findus produktionsanläggning i Bjuv vid årsskiftet.
”Att vi fått fortsatt förtroende från Findus är ytterligare ett strå i hatten”, säger Torsten Palmgren, projektledare på Nimo-KG.




handheld-nautiz-net(1).jpg

Stryktålig handdator från Handheld

2014-09-26 Svenska handdatorkoncernen Handheld Group lanserar en ny handdator (bilden), som man säger är ”ultrastryktålig” och försedd med bildskärm, prestanda och batteritid som är avsevärt bättre än tidigare modeller på marknaden.
Den nya handdatorn, som fått beteckningen Nautiz X8, är byggd för effektiv och pålitlig datainsamling i tuffa utomhusmiljöer.
”En handdator som denna är perfekt för fältarbetare och något som våra återförsäljare har efterfrågat”, säger Jerker Hellström, VD för Handheld Group.




wallenbergpriset-net.jpg

Kungen delade ut Wallenberg-priset

2014-09-25 Måndagen den 22 september delade H.M. Kung Carl XVI Gustaf ut årets Marcus Wallenbergs pris på två miljoner kronor till professor Magnus Berggren vid en ceremoni på Grand Hôtel i Stockholm (bilden).
Magnus Berggren, som är professor vid Linköpings Universitet, får priset för sina banbrytande forskningsinsatser, som starkt underlättat att elektronik, till exempel sensorer och displayer, kan tryckas på papper och kartong.
Läs mer om Magnus Berggrens forskning och priset
HÄR.





nordicbioplastic.com



metsa-youtube-net.jpg
Från Metsä Boards Youtube-video om vita wellpappförpackningars tillverkning och livscykel.

Metsä Board lanserar Youtube-video
om liner till vita wellförpackningar

2014-09-25 Finska Metsä Boards senaste video ”Versatile liners for sustainable packaging” har nu lanserats och ligger på Youtube, där alla kan se den.
I videon visas på ett pedagogiskt och enkelt sätt vita wellförpackningars livscykel från welltillverkning via användning till återvinning av använda förpackningar.




duni-green-pp-01-net.jpg
Duni lanserar nu livsmedelstråg i bioplatsen Green PP.

Duni lanserar produkter i bioplast

2014-09-25 Duni, som är känt bland annat för sin produktion av engångsförpackningar till hushåll, catering, take-away, etc., lanserar nu ett antal produkter i den återvinningsbara bioplasten Green PP, som tillverkas av växtmaterial.
Duni skriver i ett pressmeddelande att Green PP är ett innovativt biobaserat material, som ger alla funktionsfördelar som traditionell polypropen (PP) har och som dessutom är helt återvinningsbart.




billerid-spice-spotify-net.jpg
Hur förpackar man en digital musiktjänst? Kanske i stora kartonglådor, eller… Bilden är från kampanjfilmen för SPICE: 14, som du hittar om du klickar HÄR!)
Tuff uppgift för SPICE-deltagarna:
Hur förpackar man en digital musiktjänst?

2014-09-24 Nu startar årets SPICE-tävling för hållbara förpackningar som anordnas av BillerudKorsnäs och Berghs Schools of Communication, och konkurrensen är hård.
Studenterna på skolan står nu inför den spännande utmaningen att skapa en innovativ och hållbar förpackningslösning för den digitala musiktjänsten Spotify




Stora Ensos Viewpoint:

Ändrade köpbeteenden kräver
smartare förpackningslösningar

2014-09-24 Stora Enso har presenterat en ny ”Viewpoint”, som handlar om hur branschen ser på framtidens krav på innovativa och smartare förpackningslösningar inom dagligvaruhandeln.
Förpackningar för dagligvaruhandeln: 2016 och framåt” är den tredje utgåvan i Stora Ensos viewpointserie, där framtidstrender inom olika områden presenteras. Rapporten handlar om hur de snabba förändringarna inom dagligvaruhandeln och i konsumenternas köpbeteenden skyndar på utvecklingen och påverkar kraven på förpackningslösningar i framtiden.




inplastic-net.jpg
Impack Hybrid 60 Servo är en helautomatisk kontinuerlig förpackningsmaskin från turkiska Maripak.

Turkiska krympfilmsmaskiner till Sverige

2014-09-24 Nynäshamnsföretaget Inplastic Scandinavia AB har inlett ett samarbete med den turkiska maskintillverkaren Maripak LTD, som har en stor marknad bland annat i Tyskland och samarbetar med Schlichter GmbH.
Maskinprogrammet sträcker sig från enkla huvkrympmaskiner till helautomatiska, som packar upp till storlekar
2.510x3.180x1.640 millimeter och i hastigheter upp till 120 pkt/min.






2014-09-23 ”Diamantflaska” för engelskt vatten

2014-09-23 Första halvåret 2014 innebar rekord för drycker på burk i Storbritannien

2014-09-23 UW-Elast tecknar större leveransavtal med Tetra Pak Packaging Solutions

2014-09-22 Heineken Ignite ger begreppet “ljust öl” en helt ny betydelse...

2014-09-22 Superfos ägare stärker sin position inom plastförpackningar på USA-marknaden

2014-09-22 ”Torra” oliver i flexibel påse utsedda till Årets produkt

2014-09-19 Sidel levererar rekordsnabb PET-linje

2014-09-19 Pappers-, wellpapp och kartongindustrin informerade nya EU-parlamentariker

2014-09-19 Storaffär på gång inom plastfilmer: Tyska Klöckner Pentaplast är till salu

2014-09-18 Märkning med ”taggants” avslöjar förfalskningar

2014-09-18 DuPont investerar 715 miljoner i ökad produktion av förpackningspolymerer

2014-09-18 Dags att anmäla bidrag till World Star 2015

2014-09-17 Ny design för välkänt varumärke

2014-09-17 Lättviktspall i plast för höga hyllor

2014-09-17 Gerdins Group förvärvar robotföretag

   
Packleverantörer
Sök i vårt branchregister packleverantorer.se

Utvald leverantör:
packleverantörer
Innventia AB
Produkter: Konsultation,
Tel: 08 - 676 70 00 | Fax:
Box 5604 Stockholm
E-post   Hemsida
      PACKKANALEN.SE / WEBB-TV
Loading...
Domino Pack & Emballage 2013
Gerdins Pack & Emballage 2013 Domino Pack & Emballage 2013 Gallus Labelexpo 2013
 Se alla Webb-TV inslagen (Filmarkiv)

       REDAKTIONELLT        PACKAGING SENSE
Utvalda artiklar och
reportage ur tidningen
nord emballage!
Högintressant läsning
om förpackningsdesign!
       KALENDER        JUBILEUMSTIDNING
Hitta alla viktiga mässor
och händelser som du
kan ha nytta av!
Läs det mesta och det
bästa från förpacknings-
historien, 1934-2009!
       NYHETSBREV
Hänger du med i
förpackningsbranchen?

Få vårt nyhetsbrev GRATIS!

Fyll i din E-mailadress här...
Avregistrera

Litepaq








Dynatec

Constantia





RPC

IIMAK







Sperdry


JC Equipment

Miller Graphics

Smurfit Kappa Sverige


Hans Dohlnér


Visutech


Festo

Stora Enso

Datalogic

Scanpack

easyFairs / Empack

Tone Sagen / Lexit

Flexlink

 
Copyright © Packnyheter.se
All information på Packnyheter.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.
Packnyheter.se är en del av TPF AB.

Redaktion: +46 42 20 71 66
Adress: Drottninggatan 184,
254 33 Helsingborg

Annonsadress: annons@n-e.nu
 

Layout & Traffic:
Christian Wallteg
+46 42 28 01 82
+46 704 13 50 10
E-mail:
Klicka här.

Produktion:
Patrik Carlsson
+42 735 44 55 24
E-mail:
Klicka här.
Chefredaktör & AU:
Bo Wallteg
+46 42 20 71 66
+46 703 20 71 63
E-mail:
Klicka här.
Redaktör:
Jerry Pettersson
+46 42 12 30 23
+46 708 7418 36
E-mail:
Klicka här.
Marknadschef:
Hans Friedsam
+46 42 29 80 33
+46 705 21 23 73
E-mail:
Klicka här.