...
Ny lättviktsrobot från KUKA klarar 160 cykler per minut
KUKA lanserar den nya snabba lättviktsroboten KR 3 Agilus.

Tyska robotföretaget KUKA lanserar ett nytt tillskottet i smårobotserien KR AGILUS. Den nya KR 3 AGILUS är en oerhört snabb lättviktsrobot, som klarar över 160 cykler per minut och som passar utmärkt för automatiseringslösningar inom exempelvis livsmedels- och förpackningsindustrin.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att den lilla, extremt kompakta KR 3 Agilus arbetar väldigt snabbt med hög precision och kompletterar KUKA:s serie med smårobotar.

”Den är verkligen kvick. KR 3 Agilus klarar över 160 hämta-lämna-cykler per minut. Det är häftigt för en sexaxlig robot”, säger Joacim Lorentsson, nordisk försäljningschef för KUKA Nordic AB.

Snabbheten är unik och beror på att KR 3 Agilus har växellådor på de tre mest använda axlarna 1, 4 och 6. Det betyder att den blir mer exakt och stabilare än andra små robotar, vilka oftast har remdrift på de flesta lederna.
KR 3 Agilu är som gjord för tillämpningar som kräver korta cykeltider i kombination med hög produktionsvolym, exempelvis materialhantering, smådelsmontering, förpackning, m fl.

”Roboten är perfekt för kunder, som vill mata fram saker snabbt eller köra många, korta snabba moment. Den passar inom livsmedels- och förpackningsindustrin, elektronikindustrin, etc.”, säger Joacim Lorentsson.

Kompaktheten hos den nya roboten möjliggör automatisering i arbetsceller så små som 600 x 600 millimeter. KR 3 Agilus har en hanteringsvikt på tre kg och en räckvidd på 540 mm.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-08-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Agilus KUKA Kuka Nordic Materialhanteringsutrustningar Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK