...
Stora Enso-center fick fint centerbesök
Centerpartiets partiledare Annie Lööf omgiven av fr. v. Mikael Hannus, innovationschef Sverige, Karl-Henrik Sundström, VD och koncernchef, och Per Lyrvall, Sverigechef.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har besökt Stora Ensos innovationscenter i Stockholm. Hon fick en inblick i företagets innovationsarbete och en guidad tur i de nya moderna laboratorierna av koncernchefen Karl-Henrik Sundström, Sverige-chefen Per Lyrvall och innovationschefen Mikael Hannus.

Vid besöket passade Stora Ensos representanter även på att framföra önskemål om att slopa de planerade vägslitageavgifterna och vikten av att det finns en långsiktig och nyanserad skogspolitik i såväl Sverige och EU

”Vi uppskattar att Annie Lööf besöker oss. Det ger oss möjlighet att få berätta om vårt innovationsarbete och visa att skogsindustrin är en hållbar framtidsbransch”, säger Karl-Henrik Sundström.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att ett drygt 60-tal personer från 15 olika länder idag arbetar på Stora Ensos innovationscenter i Stockholm med att utveckla nya produkter från skogen. Det finns en bred kompetens bland medarbetarna; forskning, affärsutveckling och strategisk marknadsföring finns samlat i centret, som invigdes i december ifjol.

Stora Enso genomgår en omvandling från en traditionell pappers- och kartongtillverkare till ett globalt tillväxtföretag för förnybara material. Innovationscentret i Stockholm spelar en viktig roll i denna transformation. 

”Vi vill hitta nya tillväxtområden, som inte finns idag. Det gäller att vi finner bästa möjliga sätt att utnyttja skogen, den gröna oljekällan. Allt som tillverkas av fossila material idag, kan tillverkas av trä imorgon”, säger Karl-Henrik Sundström.

De produktområden där Stora Enso kommit längst med att ersätta fossila material med skogsråvara är inom lim, barriärer, kemikalier, textilier och xylitol, som används till bland annat tuggummi. 

”Det är många nya spännande produkter på gång från skogen. Inom fem år bedömer vi att de första produkterna är på marknaden”, avslöjar Karl-Henrik Sundström.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Forskning och utveckling FoU Övrigt Personal Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK