...
Nytt inspektionssystem ger ökad livsmedelssäkerhet
Ishidas nya IX-EN är en kostnadseffektiv instegsmodell med stor mätkänslighet.

Ishida Europe har lanserat en helt ny serie av röntgenbaserade inspektionssystem, som kan hjälpa livsmedelstillverkare och packare att öka säkerheten.
Tre olika avancerade röntgensystem ingår i serien och dessa är anpassade för inspektion av olika typer av produkter som bröd- och mejeriprodukter, fågel, kött, grönsaker, cerealier, m fl.


Katarina Elner-Haglund, ansvarig för maskinnyheter i tidningen nord emballage, skriver i senaste numret, att den nya IX-serien från Ishida erbjuder ett driftsäkert system och kräver minimalt med underhåll. Det ger mycket hög säkerhet vid detektering av främmande föremål och garanterar att en kontaminerad produkt inte passerar vidare. Förutom en extrem känslighet för främmande tillsatser har systemet också möjlighet att detektera om produkter eller delar saknas.

IX-serien består av tre avancerade röntgensystem. IX-EN är en kostnadseffektiv instegsmodell med stor mätkänslighet och den passar utmärkt för produkter som exempelvis bröd, skivad ost och konditorivaror.
IX-GN ger högsta säkerhet genom att exempelvis detektera mycket små föroreningar, som stålflisor med en diameter ner till 0,3 mm. Material som aluminium, glas, sten, gummi, plast kan upptäckas även vid höga linjehastigheter. 
IX-G2-serien erbjuder den allra högsta nivån för kvalitetssäkring. Den passar för komplexa produkter, inklusive fågel, kött, grönsaker, cerealier. Dubbla energisensorer upptäcker vad andra inspektionssystem missar, när det gäller oönskade tillsatser med låg täthet. Systemen kan fås även för detektering av större produkter

”IX-serien innehåller den allra senaste teknologin inom bildbehandling och systemet är extremt kompetent, vilket ger största konsumentsäkerhet”, konstaterar Ciaran Murpy, som är affärsområdeschef för kvalitetskontroll inom Ishida Europe.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Detektering Ishida Materialhanteringsutrustningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK