...
Sonoco säljer formblåsenheter till australiska Amcor-koncernen
Enligt VD och koncernchef Jack Sanders ska Sonoco nu fokusera på andra förpackningstyper i sin produktportfölj.

USA-baserade globala förpackningskoncernen Sonoco säljer sju formblåsningsanläggningar för styva plastförpackningar till australiska förpackningsjätten Amcor för 280 miljoner dollar (ca 2,4 miljarder kr). Anläggningarna finns i USA och Kanada och de sysselsätter 850 anställda. Vid fabrikerna formblåses plastförpackningarna till i första hand livsmedels-, dryckes-, hygien- och hälsovårdsmarknaderna.

Jack Sanders, Sonocos VD och koncernchef, säger i en kommentar att beslutet att sälja formblåsningsanläggningarna togs för att man vill fokusera på övriga typer av konsumentförpackningar i sin produktportfölj och satsa speciellt på flexibla förpackningar, varmformade styva förpackningar samt temperatursäkrade förpackningar för transport av vacciner och andra typer av läkemedel.

Sonoco, som bildades 1899, omsätter fem miljarder US- dollar (ca 43 miljarder kr) och har 21.000 anställda i 330 anläggningar i 34 länder.

Amcor, som tillverkar styva och flexibla plastförpackningar för livsmedel, drycker, hälsovård, hygien, hushåll och tobak, har en årlig omsättning på cirka 9,5 miljarder US dollar (ca 80 miljarder kronor) och sysselsätter 27.200 anställda i 180 anläggningar i 43 länder.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Amcor Formblåsning förvärv Köp/Försäljning/Samgående Plastförpackningar Sonoco

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK