...
Över 3.800 åtgärder genomförs vid underhållsstopp i Skutskär
Det är dags för det årliga underhållsstoppet vid Skutskärs bruk, strax söder om Gävle.
Tommy Lodin, brukschef, Skutskärs Bruk, ser fram emot årets underhållsstopp.

Stora Ensos bruk i Skutskär, där man tillverkar massa för kartong, papper och hygienartiklar, stoppas i två veckor för underhåll. Över 3.800 åtgärder ska genomföras!
Det årliga underhållsstoppet, som inleds i morgon den 9 september, innebär att man under två veckor genomför underhåll, inspektioner, rengöring, service, reparationer och inkoppling av ny utrustning på bruket. Även om stoppet innebär att brukets produktion stoppas, så kommer det att vara fullt fart på bruksområdet...


”Det årliga underhållsstoppet är en förutsättning för att kunna se över och rusta upp vår fabrik, så den klarar av att producera dygnet runt resterande delar av året”, säger Tommy Lodin, brukschef, Skutskärs Bruk.

Planering inför underhållsstoppet är A och O. Arbete pågår året runt för att underhållsstoppet ska bli så framgångsrikt som möjligt. För att alla arbeten ska hinnas med, så kommer den ordinarie personalstyrkan på 350 personer att få förstärkning av 1.000 entreprenörer under första veckan och 500 entreprenörer under andra veckan. 

”Det är många personer på plats och mycket arbeten som ska utföras. Men vi är väl förberedda för detta gigantiska teamwork och ser fram emot årets underhållsstopp”, säger Tommy Lodin.

---------------------------------------------
Stora Enso Skutskärs Bruk, strax söder om Gävle, är ett världsledande massabruk med en produktionskapacitet på 540.000 ton per år. Vid bruket tillverkas massa som används till olika pappers- och kartongprodukter samt till hygienartiklar som inkontinensskydd och blöjor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Övrigt Skutskär Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK