...
BillerudKorsnäs nu inkluderat i prestigefyllt hållbarhetsindex
BillerudKorsnäs har inkluderats i Dow Jones Sustainability Europe Index.

BillerudKorsnäs har inkluderats i ett av världens mest prestigefyllda hållbarhetsindex; Dow Jones Sustainability Europe Index. Företaget har även utnämnts till hållbarhetsledare inom kategorin ”Containers & Packaging”. 
BillerudKorsnäs är det enda europeiska företaget i sin kategori att inkluderas.


BillerudKorsnäs fick särskilt höga poäng inom området miljö, till exempel för klimatstrategi, miljöledning och miljörapportering. Även för bland annat etiska riktlinjer och leverantörsstyrning gavs höga poäng.

”Hållbarhet är utgångspunkten i vår strategi för långsiktig och lönsam tillväxt. Det räcker inte längre att enbart minimera sin egen miljöpåverkan, som företag traditionellt har gjort, vi i BillerudKorsnäs vill ta hållbarhet längre. Med våra resurseffektiva och innovativa förpackningslösningar både kan och vill vi bidra positivt till en hållbar framtid. Därför är jag glad att vårt arbete uppmärksammas och bekräftas internationellt idag av Dow Jones hållbarhetsindex”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef för BillerudKorsnäs.

Dow Jones hållbarhetsindex beskriver hur bolag presterar inom viktiga ekonomiska, miljömässiga och sociala områden. Årligen analyseras 3.400 av de största börsnoterade företagen av RobecoSAM i samarbete med Dow Jones.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK