...
Roboten som skapar nya sätt att applicera etiketter
Allen + All-Print lanserar roboten Robotman för effektivare etikettapplicering.
Robotman applicerar etiketten exakt där den ska vara.

Etikettföretaget Allen + All-Print lanserar roboten Robotman som gör etikettapplicering med Print & Apply enklare och mer flexibelt än tidigare.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att Robotman ersätter många gamla metoder och skapar samtidigt  helt nya sätt att applicera etiketter. 


Ett enkelt gränssnitt gör att programmering och annan hantering med Robotman går snabbt och effektivt. Robotarmens rörelsemönster lärs in genom att man helt enkelt fysiskt ställer den i olika önskvärda positioner. Därmed är Robotman perfekt för produktionslinjer med varierande förpackningar. Omställningstider blir i princip obefintliga, något som i praktiken ökar såväl produktivitet som mångsidighet.

Att öka noggrannheten och minska omställningstider för att applicera en eller flera etiketter är några av fördelarna med Robotman. Den kan utföra flera olika placeringsuppgifter; runt hörn och cylindriska former är bara några av utmaningarna den klarar av. Och när till exempel flera etiketter/dubbletter ska fästas på en och samma förpackning,  applicerar Robotman dessa exakt på det ställe som den programmerats att göra.

”Robotman är en enkel och flexibel kundlösning för Print & Apply. Den enkla inlärningen av nya rörelsemönster gör integreringen snabb och okomplicerad”, säger Marcus Persson, försäljningschef på All-Print.

Robotarmens räckvidd kan ökas med en extra applikatorarm och uppnår då en radie av en meter.

Robotman kan variera sin position och med hjälp av kraftsensorer kan en installation med CE-certifiering göras utan skyddsbur.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Allen + All-Print Etikett/Märkning Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK