...
Europas modernaste labb för tryckt elektronik invigt
Nyfikna invigningsgäster fick svar på sina frågor.
Exempel på tryckt elektronik rullar fram i pressen.

Magnus Berggren är professor vid Linköpings universitet.

Entrén till PEA:s moderna laboratorium för tryckt elektronik.

Över 100 specialinbjudna personer från näringsliv, offentlig sektor, forskningsinstitut och universitet fanns på plats för invigningen av nya Swedish Research Laboratory for Printed Electronics i Norrköping den 8 september. Bland dem fanns naturligtvis Packnews/nord emballage.

Sedan 1998 har forskning och utveckling inom teknologiområdet tryckt elektronik bedrivits vid Linköpings universitet och forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT, på den gemensamma arenan vid namn Printed Electronics Arena (PEA) i Norrköping. Inom ramen för PEA, finns nu Swedish Research Laboratory for Printed Electronics. Tillsammans utgör utrustningen inom PEA och det nya laboratoriet Europas modernaste anläggning för forskning och utveckling av framtidens produktion. Laboratoriet kommer att utgöra stommen i den svenska satsningen på tryckt elektronik.

De inbjudna gästerna fick lyssna på intressanta föredragshållare, som berättade om hur de samarbetat med Acreo och använt sig av tryckt elektronik i sina produkter och tjänster, men även vilka olika applikationsområden som nu finns och kommer finnas i framtiden, för tryckt elektronik

Efter föredragen fick alla gäster en guidad tur i laboratoriet, där de fick se produktionsprocessen samt exempel på produkter, som kan tryckas. Invigningen avslutades med ett mingel, där gästerna fick möjligheten att fortsätta diskutera framtiden för tryckt elektronik och knyta nya kontakter.

Maria Wik, Product Developer och Project Manager på Orkla Care, var en av besökarna som var väldigt nöjd med arrangemanget:
”Det var intressant att se laboratoriet, där tryckproduktionen sker, men det bästa var ändå alla föredrag, som vi fick lyssna på. Det var väldigt inspirerande att se vilka möjligheter som finns med tekniken”, summerade hon.
.
Bland kvällens talare fanns: Pia Sandvik, VD för RISE; Anders Brolin, Director of Innovation Management på Stora Enso; Robert Östman, VD för Beneli; Jenny Sandh, utvecklingsingenjör på Absorbest AB; Lubomir Gradinarsky, Associate Principle Scientist - Novel Packaging på Astra ZenecaGöran Gustafsson, avdelningschef Tryckt elektronik på Acreo Swedish ICT AB samt Magnus Berggren, professor på Linköpings universitet.

”Det blev en väldigt lyckad dag och kväll. Alla jag pratade med var väldigt imponerade av både verksamheten och av arrangemanget. Möjligheten att visa upp vårt labb i Norrköping för olika intressenter var viktigt, och kommer framöver att ha stor betydelse för våra forsknings- och industrisamarbeten i Sverige”, sammanfattade avdelningschefen för Tryckt elektronik Göran Gustafsson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Acreo Forskning och utveckling FoU Linköpings universitet Tryckt elektronik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK