...

Inför Empack: Två starka företag blir ett - PacsOn Mälardalen
Jenny Leonardson, vd för PacsOn Mälardalen.

Med sammanlagt mer än 80 år i branschen, går Å.G. Emballage AB och Stockholms Kartong & Kuvertspecialist AB samman till en enhet. Från och med den 1 september samlas bolagen under PacsOn Mälardalen, med 30 medarbetare och 140 miljoner kronor i omsättning.
 

– Vi har en lång historia av att jobba lokalt med våra duktiga medarbetare. Det fortsätter vi med, och samtidigt förstärker vi verksamheten och flyttar i november till nybyggda och moderna lokaler i Jordbro med 7000 m2 lageryta. Nu tar vi nästa steg och kan möta framtidens utmaningar, säger Jenny Leonardson, vd för PacsOn Mälardalen.
 
Bolagen är en del av Nyblomgruppen, som samtidigt byter namn till PacsOn. Koncernen består av 12 företag på 17 orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Alla företagen är väletablerade aktörer inom industri- och butiksemballage samt förbrukningsartiklar inom städ, kontor, skydd och servering, på sina respektive lokala marknader.
 
Med namnbytet till PacsOn, som gäller såväl koncernen som de lokala bolagen, visar vi vår gemensamma styrka som hittills varit okänd för delar av branschen. Det skapar en stor potential, säger Lovisa Hamrin, PacsOns ägare och styrelseordförande.
 
PacsOn omsätter genom sina företag idag cirka 1,1 miljarder kronor och har 250 anställda.
 

– Vår styrka är att vara lokala med närhet till kunden. Det ska vi inte ändra på. Med namnbytet till PacsOn adderas ytterligare ett värde. Koncernens nationella styrka blir tydligare för kunderna, då man kopplar ihop de lokala bolagen med varandra. Vi blir en tydligare spelare för kunder som kräver ett nationellt åtagande.

 
PacsOn blir också en pusselbit i ett större europeiskt sammanhang. Som delägare i INPACS, med verksamhet i 40 länder och en omsättning på 30 miljarder, finns det även där potential.


– Tillsammans med INPACS kan vi hitta gränsöverskridande affärer, exempelvis när det gäller globala kedjor, säger Marcus Wahren, koncernansvarig på PacsOn.
 
 
För mer information, kontakta VD Jenny Leonardson på telefon 08 – 68 45 70 00.


BO WALLTEG

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2016-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Advertorial Sweden

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK