...
SMART pooling förenklar för dagligvarubranschen
Med Retursystems SMART pooling effektiviseras hanteringen av lastbärare för dagligvarubranschen.
”SMART pooling kan förbättra kontrollen av exempelvis kylkedjan, vilket kan bidra till minskat matsvinn”, säger Anna Elgh.

Under 2017 lanserar Svenska Retursystem SMART pooling – en ny digital plattform som ger dagligvarubranschen ökad kontroll och förenklar administrationen för alla typer av lastbärare.
SMART pooling ger stora tidsvinster och kostnadsbesparingar i hela lastbärarkedjan. Systemet utvecklas i samarbete med kunderna och först ut att testa plattformen är Bergendahls.


Varje dag administrerar Bergendahls 6.000-8.000 lastbärare – olika typer i flera system. Bergendahls vill, liksom alla i branschen, ha en hundraprocentig kontroll över sina lastbärare, men detta har hittills varit mycket komplicerat och tidskrävande.

”Vi hade påbörjat en förstudie kring ett stödsystem, men insåg att det var oerhört kostsamt att ta fram en egen lösning. För oss som både är ägare och kund till Svenska Retursystem, är det självklart att delta i utvecklingsarbetet för att ta fram en gemensam plattform för branschen”, säger Stefan Karlsson, logistikutvecklingschef på Bergendahls.

Med SMART pooling samlas all lastbärarinformation, oavsett lastbärartyp, på ett ställe. Alla producenter, grossister, butiker, restauranger och storhushåll kommer att kunna använda Svenska Retursystems verktyg. Här finns det stora möjligheter att spara både tid och pengar.

”Vår utveckling av SMART pooling är en del av vårt uppdrag från branschen att förenkla och miljöanpassa varuflödena, samt att möta framtidens krav. Plattformen är en förutsättning för att skapa smarta lastbärare med en inbyggd intelligens. Det kan i sin tur förbättra kontrollen av exempelvis kylkedjan, vilket kan bidra till minskat matsvinn”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-13

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK