...
”Trågskogen” ger CC Pack egen närproducerad råvara
CC Packs egen ”kartongskog” utanför fabriksknutarna har fått det logiska namnet ”Trågskogen”, eftersom merparten av CC Pack produktion utgörs av kartongtråg för livsmedelsindustrin.
Fr v Christoffer Olbrich, VD på CC Pack och Jonas Pettersson, marknadschef inom konsumentkartong på Stora Enso. (Bild Stora Enso)

Gruppfoto från "plant-a-tree"-dagen som CC Pack och Stora Enso arrangerade. (Bild Stora Enso)">

Förpackningstillverkaren CC Pack i Tibro har tillsammans med Stora Enso planterat egen skog utanför fabriksknutarna! Skogen kan bli råvara till företagets kartongförpackningar.
Den 14 september arrangerade CC Pack och Stora Enso en ”plant-a-tree”-dag vid CC Packs fabrik i Västergötland, där ett 20-tal gäster som deltog i planteringen.


Idén att använda markytorna runt CC Packs fabrik till att plantera en egen skog kom från en av medarbetarna på företaget. 
”Det var en utmärkt idé, att vi skulle skapa en egen skog vid fabriken. Vi får nu möjlighet att vara med från början och se råvaran till våra förnybara förpackningar växa upp runt fabriksknuten. En egen skog binder koldioxid och ger oss bra möjligheter att klimatkompensera och skapa något hållbart för framtiden”, säger Christoffer Olbrich, VD på CC Pack.

CC Pack tillverkar livsmedelsförpackningar i huvudsak av kartong. En av huvudleverantörerna av kartong till CC Pack är Stora Enso.

”Det är första gången, som en av våra förpackningskunder ber oss om hjälp att plantera en skog. Vi uppskattar verkligen CC Packs initiativ. Tillsammans tog vi tillfället i akt och bjöd in ett antal gäster, som kunde hjälpa till att börja plantera skogen och så startskotten till fler förnybara kartongförpackningar”, sa Jonas Pettersson, marknadschef inom konsumentkartong på Stora Enso.

Det var ett tjugotal gäster som deltog under plant-a-tree-dagen. I programmet ingick presentationer av CC Packs och Stora Ensos verksamheter samt en guidad tur i fabrikslokalerna. Det var kunder från Frankrike och Norden på plats samt från Tibro kommun. Tillsammans tog de sig an uppdraget att starta upp trädplanteringen med stor entusiasm.

Totalt är det 6.000 björkar, som ska planteras på det tre hektar stora markområdet vid CC Packs fabrik i Tibro. Det motsvarar 60 miljoner livsmedelstråg eller 72 miljoner dryckesbägare. 

”Det blir många förnybara förpackningar, som nu står och växer runt fabriksknuten”, sa Christoffer Olbrich.

Om cirka 50 år är det dags att skörda den planterade skogen, som fått det passande namnet ”Trågskogen”, eftersom tråg är en av CC Packs huvudprodukter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CC Pack Dryckesförpackningar Kartong Kartongförpackningar Livsmedelsförpackningar Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK