...
Framgångar för Metsä Board i Pro Carton ECMA Awards
Glada representanter från Metsä Board med segerdiplom. Fr.v. Peter Karell, Mika Paljakka och Maarten Florizoone.
Den här förpackningen för kaffekapslar från Amanns Kaffeee, tillverkad i Metsä Boards kartongkvalitet Carta Elega, vann kategorin Food.

Kosmetikaförpackningar i Carta Solida från Metsä Board som tog hem segern i kategorin Beauty & Cosmetics.

Kartongförpackningen My. Von Erl tog hem den åtråvärden titeln ”Carton of the Year”. Tillverkad i kartongen Carta Solida från Metsä Board.

Det gick bra för finska kartongproducenten Metsä Board i årets upplaga av Pro Carton ECMA Awards. Inte mindre än tre vinnande förpackningar var tillverkade i kartong från bolaget.
En av de vinnande förpackningarna var den som tog hem den eftersökta titeln ”Carton of the Year” och som vi tidigare skrivit om, nämligen e-cigarettsförpackningen My. Von Erl, tillverkad av svenska ÅR Packaging Group. (läs HÄR).


De övriga vinnande förpackningarna med Metsä Board-kartong fanns i kategorierna ”Food” och ”Beauty & Cosmetics”.

Den vinnande livsmedelsförpackningen var en förpackning för kaffekapslar från Amanns Kaffeee, tillverkad av Rattpack Group och med Metsä Boards kartongkvalitet Carta Elega.

Segern i ”Beauty & Cosmetics”-kategorin gick till en serie förpackningar för ögonprodukter från Kosan Kozmetik. Kartongen var Carta Solida från Metsä Board och förpackningarna har tillverkats av tyska Printpark.

”Fördelarna med våra kartongprodukter fortsätter att uppskattas på många marknader, där de används på många innovativa sätt för att stå ut på butikshyllorna och ge funktionalitet till förpackningarna”, säger Mika Paljakka, VP Sales EMEA, Metsä Board. 

I år firade Pro Carton ECMA Awards sitt 20-års jubileum. Tävlingen har under den tiden blivit det mest prestigefyllda europeiska priset för kartongförpackningar. Juryn bedömer varje förpacknings design, användbarhet, varumärkeskommunikation och den viktiga roll som kartong har som ett miljömässigt hållbart förpackningsmaterial. Till årets upplaga av  Pro Carton ECMA Awards hade ett rekordstort antal bidrag lämnats in.

Prisgalan hölls den 15 september in Antibes/Juan-les-Pins I Frankrike


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ECMA ECMA/Pro Carton förpackningstävling Kartong Kartongförpackningar Metsä Board Pro Carton

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK