...
Välbesökt konferens visade att bioplast är ett superhett ämne
Två engagerade konferensdeltagare var Stina Haglund från Brämhults (t.v.)  och Armina Nilsson från Skånemejerier (t.h.). Den senare passade på att läska sig med lite uppfriskande Brämhultsjuice, naturligtvis förpackat i en flaska av bioplast!
Dan Blomstrand från Täby-baserade Organoclick AB visade på ett  handgripligt sätt att byggskivor av gröna biokompositer är extremt starka..!

Moderatorn Bo Wallteg, t.h., intervjuar Bengt Svennerstedt från BioCompoTech.

Bioplast och biokompositer är heta och angelägna ämne – det visade den konferens, som häromdagen arrangerades i Göteborg av nord emballage/Packnews och Nordisk Bioplastförening i samarbete med Polymercentrum.
Över 120 varumärkesägare, forskare, representanter från plastindustrin och andra beslutsfattare hade samlats till konferensen ”Bioplast – ett hållbart alternativ i en cirkulär ekonomi” den 20 september för att lyssna och få veta mer om framtiden inom cirkulär hållbarhet och bioplaster. Föredragen täckte allt från förpackningar till högpresterande kompositer och sportprodukter.


Bland annat berättade Per Stoltz om IKEAs vision ”En bättre vardag”, som innehåller allt från nya cirkulära konsumtionsbeteenden och nya tillväxtmarknader till nya synsätt inom produktdesign, reservdelsförsörjning och även helt nya affärsmodeller. En lång resa har påbörjats och redan 2020 ska 100 procent av den plast, som IKEA använder, antingen vara återvunnen eller komma från förnybar råvarubas.

Ett annat spännande tema under dagen handlade om det gränsöverskridande bioplastprojektet STEPS, där Lunds universitet och industrin samarbetar runt allt från nya plaster till förnybara tillsatser och bioplasternas framtidsroll i samhället.

Moderator under konferensen var chefredaktör Bo Wallteg från tidningen nord emballage och nyhetssajten Packnews.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial bioråvara Konferenser och mässor nord emballage Nordisk Bioplastförening Övrigt Packnews.com Packnews.se

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK