...

Inför Empack: Tarapac satsar på digital handel

Tarapac, som tidigare hade sitt kontor i ett industriområde i Staffanstorp har nu flyttat in i supermoderna kontor ett stenkast från Domkyrkan i Lund. Detta för att bättre kunna möta de nya kraven på affärer. 

- Vi är jättebra på handel med förpackningar men känner att vi inte har det lika bra förspänt när det gäller dagens moderna sätt att göra affärer, som allt oftare sker digitalt. Därför har vi lagt mycket tid och pengar på ett helt nytt koncept med hjälp av en byrå i Malmö, säger Peter Olsson, som är marknadskoordinator.

Resultatet är ett hypermodernt kontor på trehundra kvadratmeter där produkterna, det vill säga burkar och flaskor med mera, är om inte bannlysta, så åtminstone lyser med sin frånvaro när man tittar in. De kan tas fram så att kunderna kan klämma och känna, men annars bygger mycket på stora 55 tums TV-skärmar som man kan koppla upp sina datorer mot och få nödvändig information. Resultatet är så lyckat att Tarapac kommer att ställa upp i en tävling om landets snyggaste kontor i slutet av året.

- Vi får här också en närhet till Lunds universitet och deras förpackningsstudenter. Vi kommer att erbjuda dem praktikplatser och hoppas kunna få lite feedback och hjälp från universitetet när vi behöver det. I framtiden kommer vi inte att anställa någon som är över 25 år och inte har högskoleutbildning.

- De unga anställda ska hjälpa oss att bli kanon på digital handel.

- Dessutom ska vi försöka bli mer aktiva och vara ute och träffa folk i olika sammanhang, till exempel på events som Packbridge, där vi är medlem, arrangerar. Jag kan villigt erkänna att vi varit dåliga på det.

Tarapac är i dag 7 anställda och räknar med att bli minst 10 inom något år. Produkterna lagerhålls i nya lagerlokaler hos Olavia Logistik i Landskrona.

På Empack kommer Tarapac att visa nya spännande former och designs och även nya trycktekniker, inte minst inom IML där man nu kan erbjuda möjligheter med till exempel dofter, taktila upplevelser, digitala vattenmärken och Augmented Reality.

Tarapac finns i monter D:20.


BO WALLTEG

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2016-09-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Advertorial Sweden

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK