...
Stora Enso lanserar ”naken“ kartong med organisk look
Stora Ensos CKB Nude är en obestruken brun kartongen med ett organiskt, naturligt utseende.

”CKB Nude får varumärket att sticka ut på butikshyllan”, säger produktchef Essi Lauri.

Stora Enso har utvecklat en ny kartongkvalitet, som fått beteckningen CKB NudeTM. Den obestrukna bruna kartongen, som har ett organiskt, naturligt utseende, är designad för att tillgodose kundernas önskemål om ett förnybart, återvinningsbart och hållbart material, som känns och ser naturligt ut. 

Enligt Stora Enso är den nya kartongkvaliteten CKB Nude lämplig för många användningsområden, från livsmedels- och dryckesförpackningar till kosmetika och lyxvaror.

”CKB Nude tillverkas uteslutande av nyfiber och är en obestruken brun kartong med ett organiskt utseende som drar till sig konsumenternas blickar och tilltalar alla som föredrar hållbara, naturliga produkter. Materialet är ett fantastiskt sätt att få varumärket att sticka ut på butikshyllan och stärka produktens organiska intryck”, säger produktchef Essi Lauri.

Stora Enso skriver att CKB Nude erbjuder garanterad livsmedelssäkerhet genom att kartongen tillverkas av hundra procent nyfiber helt utan bestrykningskemikalier i en strikt reglerad produktionsprocess liknande den för vätskekartong. Det skapar mervärde eftersom kraven på livsmedelssäkerhet ökar genom hela värdekedjan. 

CKB Nude erbjuder samma robusta styvhet och styrka som produktfamiljen Stora Enso CKB är känd för. CKB Nude finns i ytvikterna 205, 230 och 255 g/m2.

Stora Enso kommer att presentera CKB Nude vid Nürnbergmässan FachPack 2016, som startar i dag, den 27 september. Stora Enso finns i monter 9-261.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CKB Nude förpackningsmässa Kartong Kartongförpackningar Livsmedelsförpackningar Stora Enso vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK