...
Nolato Group stärker närvaron i Europa genom förvärv
”Förvärvet öppnar dörren till ett stort antal nya och internationellt ledande kunder”, säger Christer Wahlquist.

Torekovsbaserade polymer- och formsprutningsföretaget Nolato har tecknat avtal avseende förvärv av schweiziska företaget Treff AG. Nolato skriver i ett pressmeddelande att Treff , som omsätter drygt 450 miljoner kronor på årsbasis med god lönsamhet, ger en stärkt kundbas och geografisk expansion inom såväl Nolato Medical som Nolato Industrial.

Treff tillverkar bland annat förbrukningsmaterial för diagnostik inom sjuk- och egenvård (in-vitro-diagnostics, IVD) samt tekniskt avancerade precisionskomponenter till olika industrisegment.

”Genom förvärvet får vi egen närvaro i den tysktalande delen av Europa. Det öppnar dörren till ett stort antal nya och internationellt ledande kunder, inte minst inom medicinteknik, varav flera redan idag är befintliga kunder till Treff”, konstaterar Nolatos koncernchef Christer Wahlquist.

Treff har cirka 190 medarbetare vid sin anläggning i Degersheim, i kantonen St. Gallen, Schweiz. Bolaget grundades 1946 och har varit familjeägt sedan dess. Nuvarande management kommer att vara kvar i verksamheten.

”Förvärv är en viktig del av vår tillväxtstrategi och vi arbetar kontinuerligt för att skapa aktieägarvärde genom att finna kompletterande kvalitetsbolag, som har goda marknadspositioner samt en hög teknisk nivå. Treff är ett välskött och välinvesterat bolag som passar väl in i vår kultur”, tillägger Christer Wahlquist. 

Affären kommer att slutföras under första veckan i oktober, då även konsolidering sker. Affären bedöms medföra en marginell positiv effekt på Nolatos vinst per aktie under innevarande år. Omkring två tredjedelar av Treffs verksamhet kommer framöver att redovisas inom Nolato Industrial och en tredjedel inom Nolato Medical


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
formsprutning förvärv Köp/Försäljning/Samgående Nolato Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK