...
Förpackning med två fönster framgång för franska snacks
Bonduelles ”utländska sallader” har fått nya förpackningar, utvecklade av DS Smith.

DS Smith har utvecklat en speciell förpackning för franska Bonduelle och deras utbud av snacks. Förpackningen är tillverkad i solidpapp och har två ”fönster” som visar produkten.
Förpackningen togs fram inför sommaren, då Bonduelles skulle utöka sitt utbud inom det starkt konkurrensutsatta området snacks. Bonduelle ville utmärka sig med fyra nya recept, som en del av sortimentet "Utländska sallader" och tanken med produkterna var att de skulle sammanfalla med ett ökat intresse för exotisk mat på den franska marknaden.


Väl medveten om hur viktig förpackningen är för konsumentens upplevelse i butiken, bad Bonduelle-koncernen DS Smith att lyfta fram de fyra nya produkterna på bästa sätt och efter flera månader av utvecklingsarbete, olika versioner och ytterligare förfiningar, var förpackningen färdig: En lösning tillverkad av solidpapp med ett dubbelsidigt offsettryck i fyra varianter och lämpad för en automatiserad produktionslinje.

För att ge konsumenten möjlighet att se den produkten är förpackningen försedd med dubbla ”fönster”, ett på ovansidan och ett på framsidan. Vidare har förpackningen en perforerad öppning på ovansidan, vilket underlättar för konsumenten. På insidan av förpackningen är det dessutom tryckt information om varumärket Bonduelle och om den förpackade produkten. Utöver detta finns även en QR-kod som via en smart telefon ger åtkomst till Bonduelles webbplats.

Franska Bonduelle Group grundades år 1853 av Louis Bonduelle och koncernen är verksam i fler än 100 länder. Bonduelle skräddarsyr sina produkter och verksamheten sker i nära samarbete med 3.440 lantbrukare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bonduelle DS Smith DS Smith Packaging Kartong Kartongförpackningar konsumentförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK