...
Malin Bendz utsedd till ny personaldirektör i Stora Enso
Malin Bendz blir ny personaldirektör i Stora Enso.(Foto: Peter Knutson)
Lars Häggström slutar som personaldirektör efter sex år.

Stora Enso har utsett Malin Bendz till ny personaldirektör och medlem i koncernens ledningsgrupp efter Lars Häggström, som har beslutat sig för att lämna företaget.
Efter att i sex år ha lett koncernfunktionen Human Resources hos Stora Enso kommer Lars Häggström att gå till en position som ”Executive in Residence” vid den schweiziska handelshögskolan IMD.


”Jag vill tacka Lars för hans arbete med att utveckla arbetet på personalområdet, särskilt när det gäller att ta vår ledarskapskultur till en ny nivå. Jag önskar honom allt gott, när han nu går vidare mot nya utmaningar”, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström i en kommentar .

Malin Bendz är för närvarande personalchef för Stora Ensos division Paper. Hon kommer att tillträda posten som personaldirektör och medlem av koncernens ledningsgrupp den 1 november 2016.

Malin Bendz har varit anställd hos Stora Enso sedan år 2000 och arbetat med internationella personalfrågor med bas i Sverige och Brasilien, samt inom affärsutveckling och inköp. Hon har en MBA och en kandidatexamen i personaladministration och organisationsutveckling.
Malin Bendz kommer att vara stationerad i Stockholm.

”Jag är mycket glad att få välkomna Malin till koncernledningen. Med sin omfattande och breda erfarenhet på personalområdet kommer hon att bidra med värdefull kunskap, när vi fortsätter utvecklingen av vår verksamhet till ett tillväxtföretag inom förnybara material” kommenterar Karl-Henrik Sundström.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Karl-Henrik Sundström Övrigt Personal Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK