...
Alltfler saftproducenter har anslutit sig till pantsystemet
Först ut med pantbara saftflaskor var Axfood och saftvarumärket Premier.
”Pantsystem för saftflaskor har fått ett väldigt positivt mottagande”, säger Bengt Lagerman.

För ett år sedan öppnade Returpack för saftproducenter att frivilligt ansluta sina plastflaskor till pantsystemet. Alla större aktörer inom saftsegmentet har valt att ansluta sina produkter under året och pantningen av saftflaskor ökar för varje månad.
Axfood var först ut att ansluta saftprodukter. Under året har även Orkla, Coop och nu senast ICA och Lidl tillkommit. Alla saftprodukter med pantmärke har ännu inte hunnit komma ut i butik, men redan nu finns ett 60-tal ute i handeln.


”Öppnandet av pantsystemet för frivillig anslutning av saft har fått ett väldigt positivt mottagande. Bland konsumenterna har det funnits en önskan om att kunna panta sina saftflaskor och nu när alla de större aktörerna har valt att ansluta sig till pantsystemet är det möjligt”, säger Bengt Lagerman, VD på Returpack/Pantamera

Redan efter ett år har drygt sex miljoner saftflaskor med pantmärke sålts i butiker. Enligt Returpack pekar återvinningskurvan stadigt uppåt, även om det är för tidigt att presentera statistik för de senast anslutna artiklarna.

”Även om pant på saftflaskor varit efterfrågat av konsumenterna, vet vi av erfarenhet att det tar tid att ta till sig ett nytt beteende. Vi ser dock att pantningsgraden ökar tillfredsställande”, säger Bengt Lagerman


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesförpackningar Miljö pant Pantamera pantautomat Plast Plastförpackningar Returpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK