...
Bioplaster kontra kartong blir debattämne på Empack

På förpackningsmässan Empack, som arrangeras på Kistamässan den 5 och 6 oktober, kommer en hel del fokus att ligga på bioplaster och deras användning och framtid.
Nordisk Bioplastförening, som på kort tid har vuxit till att bli en av de största nationella bioplastföreningarna i Europa med idag 26 medlemsföretag, är med och arrangerar två seminariepunkter, där man kommer att informera och diskutera kring bioplaster.


Det ena seminariet har titeln ”Ska vi sikta på mer fiberbaserat och mindre plast eller är bioplast lösningen” och det andra heter ”Bioplaster – när, var och varför?”.

Bioplasterna är som bekant högaktuella för närvarande och ses av många som den rätta vägen att gå i framtiden som ett alternativ till traditionella, fossilbaserade plastmaterial.
Men ska vi kanske i stället försöka styra bort från alla typer av plast i förpackningar och gå mot andra biomaterial som till exempel kartong?

Den problematiken kommer att diskuteras på Scen 2 den 5 oktober mellan kl 15.30 och 16.15. Då möts nämligen Bengt Johansson från kartongtillverkaren Iggesund Paperboard och Alberto Castellanza från italienska bioplastföretaget Novamont i en debatt kring detta intressantas ämnesområde.
Nordisk Bioplastförening är medarrangör i programpunkten och diskussionen kommer att ledas av Bo Wallteg, chefredaktör för tidningen nord emballage och för Packnews.com.

Torsdagen den 6 oktober mellan klockan 11.30 och 12.15 blir det än mer bioplast på Scen 2. Då är det Nordisk Bioplastförening, som ensam håller i arrangemanget, som bland annat innebär att Jörgen Bergkvist från medlemsföretaget BioBag kortfattat berättar om bioplaster. I programpunkten medverkar även representanter från BioBag, Mondi och Gaia och ger aktuella exempel på hur bioplasterna används i dag.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial förpackningsmässa Kartong Konferenser och mässor Mässor Nordisk Bioplastförening

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK