...
Smurfit Kappa har tillverkat världens största kartonglåda...
Den gigantiska kartonglådan ”avtäcktes” och mättes i samband med en ceremoni på Smurfit Kappa van Dam-fabriken i holländska Helmond.

Smurfit Kappa har skrivit in sig i Guinness Rekordbok genom att tillverka världens största kartonglåda med de imponerande måtten 40 x 20 meter och en vikt på 1,4 ton...
Den enorma kartongboxen tillverkades vid koncernens holländska fabrik van Dam, belägen i kommunen Helmond, strax öster om Eindhoven. Det var ett team av kreativa medarbetare vid fabriken, som kom på idén att designa och tillverka en jättelik kartonglåda och slå det gällande rekordet, som sattes i USA för två år sedan.


Den enorma kartongkonstruktionen presenterade vid en speciell tillställning på fabriken i Helmond för personal och kunder och med fabrikschefen Wim Peeters som ”invigningstalare”.

”Det är inte varje dag man kan sätta ett världsrekord och därför var det extra spännande, innan vi fick det bekräftat av Guinness. Vi är vana att tillverka extra stora lådor, men den här var i en klass för sig!”, sade Wim Peeters.

Den rekordstora kartonglådan blev dock inte långlivad. Efter ”avtäckandet” och vederbörlig fastställande av lådans mått – och sedan världsrekordet bekräftats – fick den gigantiska lådan skatta åt förgängelsen och gå till återvinning, för att inom ett par veckor återuppstå i form av nya förpackningar till en av Smurfit Kappas kunder..!

”Det var fantastiskt att se hur alla har samverkat med planering, design och tillverkning för att sätta detta världsrekord. Nu ser vi fram emot att få hänga vårt officiella Guinness World Record-certifikat på väggen”, sade Wim Peeters.

Korta fakta om Smurfit Kappas världsrekordlåda:
Vikt: 1.400 kilo
Längd: 40 meter
Bredd: 20 meter
Omkrets:120 meter
Antal använda häftklamrar: 3.000 st.
Mängd dubbelsidig tejp: 100 meter


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kartongförpackningar Övrigt Smurfit Kappa

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK