...
O-I hjälpte Rocker Spirits att få en spritflaska som “rockar”
Rocker Spirits ”rockande” flaskor har en unik utformning som skiljer dem från konkurrenterna.
Rocker Spirits flaskor tillverkas av globala glasjätten O-I (Owens-Illinois).

Globala glasjätten O-I (Owens-Illinois) hjälpte det amerikanska minidestilleriet Rocker Spirits i Littleton, Colorado att utveckla en spritflaska som ”rockar”, både bildligt och bokstavligt... 
Flaskdesignen, som skapades gemensamt av O-I och Rocker Spirits, har en unik utformning, som ger Rocker Spirits produkter en distinkt identitet redan vid första anblicken.


Duston Evans, som är en av grundarna till Rocker Spirits, hade en bestämd idé kring hur det lilla spritdestilleriets flaskor skulle vara utformade. Faktum är att hela hans medverkan i destilleriet och dess verksamhet byggde på att man hade en förpackningslösning, som var unik och totalt skilde sig från konkurrenterna.

”Jag ville inte att vi skulle vara som alla andra fyrkantiga flaskor. Om vi inte kunde få fram en flaska som ”rockar”, så ville jag inte ägna mig åt spritindustrin. Och vi lyckades. Vi slog knock på konkurrenterna!”, säger Duston Evans.

Duston Evans tog kontakt med O-I och deras utvecklingsteam för nya produkter vid koncernens huvudkontor i Perrysburg, Ohio och tillsammans utvecklade de den annorlunda flaskan.

Designen till den unika flaskan baseras på en gammal matoljekanna från 1930-talet, där man använde en speciell ”tilt”-metod vid upphällningen. Genom att ”vagga” (rocka) flaskan fram och tillbaka kunde man styra mängden olja, som hälldes upp. Rocker Spirits-flaskan fick en liknande utformning och kännetecknas av att den har en rund form med tillplattade sidor och en distinkt hals, som inte är placerad mitt uppe på flaskan utan förskjuten åt sidan. Glasflaskan är dessutom försedd med en markant ”motvikt” i botten, som både gör att flaskan kan stå stadigt och som underlättar den ”rockande” rörelsen, när innehållet ska hällas upp.

Den annorlunda ”rockande” flaskan används nu av Rocker Spirits till deras spritprodukter, som omfattar rom, whisky och vodka.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design Dryckesförpackningar Glas Glasförpackningar O-I Owens-Illinois

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK