...
Toyota Material Handling har fått ny VD i Sverige
Henric Hasth, 47 år, är ny VD för Toyota Material Handling Sweden.

Avgående VD Per Per Fyrenius, till höger, hälsar sin efterträdare Henric Fasth välkommen till företaget.

Den 1 oktober skedde ett VD-skifte hos Sveriges ledande truck- och materialhanteringsleverantör Toyota Material Handling Sweden, som är det svenska sälj- och servicebolaget inom Toyota Material Handling, och har sitt huvudkontor i Solna.
Avgående VD, Per Fyrenius, som arbetat 11 år inom företaget och varit VD i 3,5 år, går vidare inom koncernen och har nu efterätts av 47-årige Henric Hasth, som närmast kommer från Berner Group, där hans varit Vice President Region North, med ansvar för Berners sju olika företag i Norden.


Henric Hasth har också en bakgrund från olika ledande befattningar från bl.a. B&B Tools, Philips och DeLaval. Han har dessutom under en tid varit ordförande för AIK Hockey.

”Jag är otroligt glad över att ansluta till Toyota Material Handling Sweden, som jag tidigare har haft kontakt med i rollen som leverantör. Det känns även stimulerande att återkomma till logistikbranschen och till ett företag med en professionell sälj- och serviceorganisation”, säger Henric Hasth.

I sin nya roll inom koncernen kommer Per Fyrenius att leda Europabolagets strategiska planering och utveckling samt att vara en del av dess ledningsgrupp.

 ”Efter 11 år känns det spännande att gå vidare och inspirerande att bidra till koncernens fortsatta utveckling på den europeiska marknaden”, säger Per Fyrenius.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
logistik Materialhanteringsutrustningar Övrigt Personal Toyota

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK