...
Ny teknik från tyska FKuR ger extra tunna bioplastfilmer
De nya Bio-Flex-produkterna från FKur är lämpliga till tunna, flexibla filmer för livsmedelspackning.

Tyska bioplastspecialisten FKuR har utvecklat en ny teknik för framställning av bioplastföreningar, vilka kan omvandlas till flexibla förpackningsfilmer, som är extra tunna men samtidigt har högt punkteringsmotstånd.
Filmerna, som ingår i FKuR:s produktfamilj Bio-Flex®, är lämpliga för livsmedelskontakt och de är komposterbara enligt EN 13432.


FKuR har tagit fram två olika produkter, där bioplastinnehållet i båda fallen är mer än 50 procent, och där processerna för att tillverka de tunna filmerna i stort sett motsvarar processen för tillverkning av polyetenfilmer (PE).

”Filmer av biologiskt nedbrytbara plaster kan tillverkas i tjocklekar ner till 15 mikrometer utan att prestandavärdena försämras. Tack vare en anpassad blandningsprocess och nya system för polymertillsatser kan vi nu ge konverterare möjlighet att följa trenden mot tunnare filmer med hjälp av bioplaster, vilket ger både stora materialbesparingar och komposterbarhet”, säger Julian Schmeling, utvecklingschef hos FKuR.

De två nya FKuR-produkterna, som har fått beteckningarna Bio-Flex® FX 1120 och Bio-Flex® FX 1130, kommer att introduceras på mässan K 2016, som äger rum 19 – 26 oktober i Düsseldorf.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Bioplast fKuR flexibla förpackningar förpackningsfilm Konferenser och mässor Livsmedelsförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK