...
Även Bergendahls ansluter till CHEP:s poolingsystem
Nu är alla de fyra stora svenska dagligvaruaktörerna med i CHEP:s poolingsystem för lastpallar.

Vi har tidigare rapporterat om att ICA, Coop och Axfood vid årsskiftet bestämde sig för att acceptera CHEP:s tjänstefierade pallhantering genom pooling. (Läs HÄR) och nu står det klart att även den fjärde av de stora svenska detaljhandelsbolagen – Bergendahls – ansluter sig till poolingsystemet.

”Med denna plattform på plats ökar nu incitamenten ytterligare för distributörer och leverantörer till dagligvaruhandeln att öka upp sitt engagemang i den cirkulära poolinghanteringen. Utöver att vara ett klimatsmart alternativ med bättre kapacitetsutnyttjande, kommer det på sikt att leda till lägre kostnader, vilket i en förlängning kan vara gynnsamt för konsumenter och samhället i stort”, skriver CHEP i ett pressmeddelande.

”Vi ser många fördelar med att införa pallhantering som tjänst. CHEP:s lösning skapar ett transparent system med tydlighet avseende såväl prisbild som ansvarsområden, vilket i slutänden ska leda till lägre kostnader. Det gamla systemet är både omodernt och godtyckligt. Nu när alla stora dagligvarukedjor är med kan systemet med träpallar få ett helt annat genomslag än tidigare”, säger Joakim Åstrand, logistikchef hos Bergendahls.

”Det är mycket glädjande att Bergendahl nu är med i CHEP:s poolingsystem. Nu när vi har acceptans från de fyra stora dagligvarukedjorna är nästa steg att få in dagligvaruleverantörerna i systemet”, säger Örjan Thönners, sälj- och marknadschef för CHEP Sverige.

Pooling av transportpallar och lastbärare är en mycket vanlig företeelse på den globala marknaden. Poolingsystemet bygger på principen att genom att skapa stordriftsfördelar uppstår effektivitetsvinster, som en enskild eller några få aktörer inte kan uppnå på samma sätt. Pooling av lastpallar innebär bland annat att ansvaret för pallkvalitet centraliseras och läggs utanför distributionskedjan, att kostnaderna blir transparenta och att effektivare flöden skapar miljövinster. Dessutom ökar flexibilitet för varuleverantörer, då det är betydligt lättare att byta mellan olika pooling-alternativ än att byta från EUR-pallar.

CHEP:s pallhantering i Sverige är koldioxidneutral.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Axfood Bergendahls Chep Coop ICA lastpallar logistik Materialhanteringsutrustningar Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK