...
Ekmans i Jönköping sålt till danska Schur International
Ekmans ligger i industriområdet Torsvik vid E4:an, strax söder om Jönköping.

Danska Schur International a/s har förvärvat den svenska kartong- och plastpåsekonverteraren Ekmans Jönköping AB från Trioplast Industrier AB. Övertagandet trädde i kraft från och med den 1 oktober 2016. Ekmans Jönköping AB omsätter cirka 250 miljoner svenska kronor.

”Ekmans är en väl etablerad familjeägd förpackningsverksamhet, som varit känd för att leverera hög kvalitet och service till en stabil kundkrets inom livsmedel, industri och fackhandel. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med dessa kunder och bevisa att vi kan leverera samma höga kvalitet och service”, säger Hans Schur, VD i Schur International, i en kommentar.

Efter förvärvet får Schur en omsättning motsvarande ca 800 miljoner svenska kronor på den skandinaviska marknaden inom kartongförpackningar och fackhandelspåsar. Schur har efter övertagande av Ekmans tre produktionsenheter i respektive Horsens, Kumla och Jönköping.

”I takt med den strukturomvandling, som pågår i en allt snabbare takt. är detta ett viktigt steg för Schur-koncernen och vi befäster i och med detta förvärv vår position som den ledande kartongkonverteraren i Skandinavien. Vidare breddar vi vår produktportfölj och får möjlighet till ett närmare samarbete med fackhandelskunder, där vi ser en stor potential att växa vidare”, skriver Schur International i ett pressmeddelande.

För Trioplast Industrier är avyttringen ett led i strategin att renodla verksamheten mot produkter och servicelösningar inom polyetenfilm. Trioplast, som omsätter drygt fyra miljarder kronor, har under senaste treårsperioden investerat 500 miljoner kronor i innovativ teknologi. Avyttringen av Ekmans möjliggör en utveckling, som är värdeskapande för Trioplasts kunder och stärker Trioplasts position som marknadsledande för produkter och servicelösningar inom sina segment.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekmans förvärv Kartongförpackningar konvertering Köp/Försäljning/Samgående plastpåsar Schur Schur Packaging Systems

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK