...
Smurfit Kappa öppnar nytt Experience Centre i Piteå
Smurfit Kappas koncernschef Tony Smurfit (till höger) kom till Piteå för att förrätta en intern invigning av det nya Experience Centre. Till vänster Per Sward, VD för Smurfit Kappa Kraftliner Piteå.

En del av personalen vid Piteåfabriken framför ingången till Experience Centre.

Smurfit Kappa har öppnat ett nytt Experience Centre, beläget vid kraftlinerfabriken i Piteå. På ett kreativt, inspirerande och pedagogiskt sätt presenteras olika pappers- och förpackningslösningar i utställningsrummet.
Den 24 augusti hade Piteå besök av Smurfit Kappa-koncernens VD Tony Smurfit och ordförande Liam O’Mahony. Då hölls en intern invigning för att fira att Experience Centre stod klart. Detta följdes sedan av en invigningsvecka under vecka 38 för fabrikens egen personal samt samarbetspartners och näringsliv i närområdet.


I Experience Centret visas också Piteåfabrikens produkt kraftliner upp, med beskrivning av dess unika egenskaper bland annat gällande styrka och beständighet. Även hur fabriken bidrar till närområdet finns exemplifierat; att man står för 85 procent av fjärrvärmen i kommunen och att biprodukten tallolja omhändertas för vidare förädling till biodiesel. Innovativa förpackningslösningar anpassade efter kunders behov finns också att se.

Smurfit Kappa Piteå välkomnar alla typer av besök till sitt Experience Centre, som kommer att vävas in som en naturlig del i fabrikens guidade turer. Experience Centre vänder sig till såväl kunder, samarbetspartners och investerare, som skolklasser, besöksgrupper och egna anställda.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Experience Centre kraftliner Övrigt Smurfit Kappa

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK