...
Gillesmöte med utdelning av Åke Sahlins stipendium
En glad Luz Rondón Betancourt tog emot Åke Sahlin-stipendiet av Mikael Gällstedt.
Per Kinde höll ett inspirerande föredrag om sina erfarenheter från förpackningsbranschen.

I samband med Svenska Förpackningsgillets(SFG) höstmöte, som hölls i anslutning till mässan Empack i Kista, var det också högtidlig utdelning av årets Åke Sahlin-stipendium.
Två studenter från Brobygrafiska var nomimerade till årets stipendium – Alexandra Bremer och Luz Rondón Betancourt – och stipendienämden var mycket imponerad av deras arbeten kring förpackningsdesign. Stipendiet gick slutligen till Luz Rondón Betancourt, medan Alexandra Bremer fick ett särskilt hedersomnämnande för sin lysande talang på området.


Höstmötet hade samlat nästan 50 entusiastiska deltagare. Flera av deltagarna var från Nackademin och Brobygrafiska och de hade kommit dels för att lära känna SFG, dels för att se utdelningen av Åke Sahlins stipendium.

SFG genomgår just nu en radikal moderniseringsprocess – ett faktum som förklarligt nog kom mycket i fokus på höstmötet. Den över 40-år gamla organisationen har nu en yngre styrelse, som aktivt jobbar för att engagera inte minst yngre medlemmar.

Vid mötet presenterade Gillets sekreterare Mikael Gällstedt SFG:s moderniseringsarbete och Malin Karlstedt berättade om arbetet med Gillets nya logga och hemsida samt om SFG:s aktiviteter på Facebook, Instagram och LinkedIn.

SFG har ju traditionellt varit en alumniförening till Packforsks gamla utbildning, men nu vill den nya styrelsen att Gillet även ska bli en motsvarande förening för bland annat Brobygrafiska och Nackademin. Just därför har man nu öppnat för ett speciellt  studentmedlemskap, för att tidigt locka till sig en av organisationens viktigaste intressentgrupper: Morgondagens lysande stjärnor inom förpackningsbranchen!
Och de äldre medlemmarna i Gillet välkomnar de yngre och längtar efter att dela erfarenheter och hitta nya medarbetare.

Medlemmen Per Kinde, från Voestalpine, höll under mötet ett inspirerande föredrag kring sina erfarenheter från förpackningsbranschen med ett stort antal konkreta råd  - både för studenter och etablerade inom förpackningsområdet.

Att SFG nu är åter på banan märks, inte minst genom ett fullspäckat kalendarium med både studiebesök, nätverksträffar och seminariekvällar. Och besöksantalet vid årets höstmöte är ett tecken i tiden – för bara några år sedan kom det knappt hälften till höstmötena...


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska Gillet Nackademin Övrigt Svenska Förpackningsgillet

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK