...
Nya formgjutningsmaskiner ger BEWi ökad kapacitet i Dorotea
BEWi:s cellplastlådor för förvaring och transport av färsk och frusen fisk har belönats av bland annat Norsk Designråd.

Norge-baserade BEWi Group, som är en ledande producent av bygg- och livsmedelsprodukter av expanderad polystyren (EPS) och expanderad polypropen (EPP), förstärker sin verksamhet i norra Sverige genom att investera i sin fabrik i Dorotea för utökad produktion av formgjutna element som fisklådor, byggprodukter, tekniska komponenter och produkter för förpackningsändamål.

BEWis fabrik i Dorotea tillverkar allt från grundisolering till kantelement och datasågade produkter för industrikunder. Nu investerar BEWi Group för att öka produktionskapaciteten, så att fabriken kommer att vara i drift året om. 

Investeringen i Dorotea innebär att ytterligare två formgjutningsmaskiner installeras, för att fabriken ska kunna tillverka formgjutna element helt i egen regi, bland annat fisklådor och andra produkter för förpackningsändamål. Den utökade kapaciteten förbättrar tillgänglighet och logistik och medför minskade transportsträckor, vilket bidrar till en bättre miljö och bättre kostnadseffektivitet.

Installationen kommer att vara klar under oktober.

Familjeföretaget BEWi bildades 1979 som en framgångsrik producent av fisklådor längst ut på den norska Tröndelagskusten. Genom åren har BEWi utvecklats till en nordisk företagsgrupp, som hanterar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt inom byggisolering, förpackningar och tekniskt emballage. BEWi har fem fabriker i Norge, sex i Sverige, fyra i Danmark och en i Finland.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bewi Cellplast EPS Norge

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK