...
UPM Raflatac möter ökat kundbehov med ny linje
Interiörbild från UPM Raflatacs fabrik i polska Wroclaw.
”Detta är en betydande investering för att möta den växande efterfrågan från våra europeiska kunder”, säger VD Antti Jääskeläinen.

För att möta en ökande efterfrågan på självhäftande etikettmaterial i Europa investerar finska UPM Raflatac i en ny beläggningslinje vid sin fabrik i polska Wroclaw.
Den nya linjen med tillhörande rullhantering och slitskapacitet beräknas vara produktionsklar under första halvåret 2018.


”Detta är en betydande investering för att möta den växande efterfrågan från våra europeiska kunder och den ger oss möjlighet att ytterligare utnyttja den optimala operativa plattformen vi har i Polen”, säger Antti Jääskeläinen, VD i UPM Raflatac.

En av orsakerna till det ökande behovet av självhäftande etikettmaterial är den snabba tillväxten inom e-handel, där stora mängder etikettmaterial krävs vid inpackning och utskick. Även förändrade matvanor med alltmer förpackad färdigmat innebär ökat behov av etiketter.

”Vår investering i Wroclaw är på 35 miljoner euro (ca 340 miljoner kronor) och resulterar i ökad beläggnings- och efterbehandlingskapacitet, vilket säkerställer fortsatt service och kvalitet för våra kunder”, säger Antti Jääskeläinen.

Verksamheten vid Raflatacs fabrik i Wroclaw startade år 2008 och fyra år sen are öppnade företaget ytterligare en fabrik i Polen i närliggande Nowa Wies. De båda enheterna sysselsätter 600 anställda och står för en  betydande del i UPM Raflatacs etikettmaterialproduktion.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
e-handel Ekonomi Etikett/Märkning Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK