...
Stora Enso investerar i sin svenska wellpappverksamhet

Stora Enso investerar totalt 60 miljoner kronor i den svenska wellpappverksamheten. Syftet är att stärka konkurrenskraften samt att förbättra tryckkvaliteten och servicen till kunderna. Investeringen omfattar en ny stansmaskin med högkvalitativt tryck i Jönköpingsfabriken samt en mindre uppgradering av stanssystemet i Skenefabriken.

Installationen kommer att påbörjas under det första kvartalet 2017 i både Jönköping och Skene. I maj 2017 förväntas investeringen vara tagen i drift.

”Marknadens krav på effektivt producerade förpackningar med högkvalitativt tryck växer ständigt och den aktuella investeringen säkerställer att vi även framgent kan ligga i framkant i vårt kunderbjudande”, säger Peter Torstensson, Nordenchef för Stora Ensos wellpappverksamhet.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att investeringen leder till ökad produktionseffektivitet vilket i sin tur kommer att resultera i en övertalighet av personal. Förhandlingar med fackförbunden om övertalighet kommer att inledas inom kort.

Stora Enso har wellpapptillverkning på tre platser i Sverige: Jönköping, Skene och Vikingstad. Det är totalt cirka 400 medarbetare på de tre fabrikerna och cirka en miljon wellpapplådor produceras dagligen. 

Tidigare i höst meddelade Stora Enso att man konsoliderar sin wellpappverksamhet i Finland och samlar tillverkningen till anläggningen i Lahtis. Läs HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Stora Enso Stora Enso Packaging Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK