...
Vin på burk - nu har det kommit till Sverige!
Franska premiumviner under varumärket Winestar finns nu på burk och säljs via Systembolagets beställningssortiment.

Vin på metallburk har funnits i Europa, Asien och USA en tid – och nu har det även kommit till Sverige! Tre franska premiumviner under varumärket Winestar©, förpackade i specialutvecklade aluminiumburkar från Ball Packaging Europe, finns att beställa på systemet. Varje burk innehåller 18,7 centiliter, vilket motsvarar ett normalglas med vin.

Winestar-vinerna är gjorda på AOC-druvor och vinerna vann dubbla guldmedaljer vid årets WSWA (Wine and spirit Wholesalers of America) i Las Vegas.

Winestar har samarbetat med Ball Packaging Europe, en av världens ledande burktillverkare, och utvecklat en fukt-, syre- och ljussäker aluburk med en inre barriärbeläggning, speciellt avsedd för vin. Burken bevarar vinet utan att ändra smak och kvalitet och utan att vinet oxiderar. Vinet fortsätter dessutom att mogna upp till fem år i burken.

Vin på aluburk betraktas säkert av många som något av ett helgerån, men Ball Packaging Europe menar att en metallburk är en idealisk förpackningsform för vin, speciellt i små volymer. Burken är hundraprocentigt ljus- och lufttät och vinet riskerar inte heller att få dålig smak av kork.

Tanken bakom Winestar-konceptet är att uppmuntra till ansvarsfullt drickande, eftersom man inte behöver bära med sig och/eller öppna mer än man tänkt dricka. Vinerna finns dessutom i både rött, vitt och rosé, vilket gör att man kan dricka ett glas av vardera under en kväll – utan att behöva öppna en enda flaska, vars innehåll riskerar att bli gammalt...

Burkvinerna från Winestar importeras och leverereras exklusivt i Sverige av Speedy Wine Store AB och de finns nu i Systembolagets beställningssortiment. Speedy Wine Store tror att vin på burk kommer att bli en stor framgång i Sverige. 

”Vi har fått mycket god respons från privatpersoner, när vi har presenterat burkvinet på olika mässor i Sverige”, säger Maria Tenggren från Speedy Wine Store.

I Sverige har de tre burkvinerna försetts med svenska ”andranamn”. Sålunda heter det kraftfulla rödvinet ”Winestar Andreas” medan det vita vinet med doft av citron, ananas och grapefrukt har fått namnet ”Winestar Emilie”. ”Winestar Alexandre” är namnet på rosévinet, som har en glänsande och djuprosa färg och en doft av röda bär och sött godis.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ball Dryckesburkar Dryckesförpackningar konsumentförpackningar Metall Metallförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK