...
Brämhults ekologiska juicer förpackas i bioplastflaskor
Brämhults ekologiska sortiment förpackas nu i bioplastflaskor.
På flaskans hals finns en tydliga markering att det rör sig om en bioplastflaska.

Säck med ”gröna” bioplastgranulat från Braskem.

Braskem marknadsför sin gröna, sockerrörsbaserade polyeten under devisen "I’m greenTM”.

TM”.

">

Svenska juicetillverkaren Brämhults har börjat använda en ren bioplastflaska till sitt ekologiska sortiment. Bioplasten kommer från brasilianska polymerjätten Braskem SA och distribueras i Europa av tyska FKuR.
Förutom Brämhults har även danska juicevarumärket Valsølille, som liksom Brämhults ingår i tyska juicekoncernen Eckes-Granini, börjat med juiceflaskor av bioplast från Braskem.


I sin globala lansering av sin ”gröna” polyeten, tillverkad av råvaror från sockerrör, har Braskem skapat devisen ”I’m greenTM”, som garanterar att förpackningen är tillverkad av förnybara material. Brämhults och Valsølilles bioflaskor är exempel på hur Braskem marknadsför ”I’m greenTM”-konceptet.

Företagens bioplastbaserade juiceförpackningar kommer nu att finnas hos ledande återförsäljare i Skandinavien samt på utvalda platser som flygplatser i Norden, m fl.

”Vi är glada att Brämhults tog det här steget med ”I’m greenTM” och hela det förnybara konceptet. Det här är banbrytande på vår marknad och öppnar nya användningsområden, där biologiskt nedbrytbara material hittills haft mindre rädkvidd”, säger Bjarne Högström, som är ansvarig för marknad och försäljning hos leverantören FKuR Polymers i Skandinavien.

Brämhults skriver på sin hemsida att den nya bioplastflaskan för företagets ekologiska sortiment är gjord på bioråvara utvunnen ur brasilianska sockerrör, vilka odlas där det inte naturligt växer regnskog. Flaskan har exakt samma egenskaper som en flaska tillverkad av fossil olja och den kan återvinnas precis som vanligt i plaståtervinningen och bli till nya plastföremål. Flaskan innehåller minst 97 procent bioplast samt enbart livsmedelsgodkända stabiliserande ämnen. Den är också helt fri från det omdiskuterade ämnet BPA (Bisfenol A).

”Brämhults är ett innovativt och banbrytande företag på juicemarknaden och vi har alltid värderat egenskaper som hög kvalitet, äkthet och naturliga produkter. Vår utmaning var att hitta den perfekta förpackningen och vi har i flera år arbetat med ett projekt med biobaserade flaskor. Med Braskems gröna ”I’m greenTM”-PE har vi nu nått det målet”, säger Stina Haglund, som är Brämhults varumärkesansvarige i Norden.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-17

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK