...
På Labelexpo visade Raflatac hur man använder etikettspill
Stora rullar med urstansat linermaterial och annat etikettspill samlades i UPM Raflatacs monter på Labelexpo i Chicago.

Vid årets Labelexpo i Chicago visade finska UPM Raflatac på ett handgripligt sätt hur man kan ta tillvara och utnyttja det spill som uppstår vid etiketthantering. Raflatac hade nämligen ingått ett avtal med mässarrangören, som innebar att allt spill, som uppstod hos utställarna i form av makulerade etiketter, releasematerial och urstansat linermaterial samlades in och placerades i en speciell ”avfallsavdelning” i UPM Raflatacs monter på mässan.

Med det här greppet ville Raflatac visa hur enkelt det är att ta tillvara etikettspillet och i stället för att låta det gå till deponi kan det användas till nya produkter eller skickas till återvinningsanläggningar och omvandlas till värdefull energi.

UPM Raflatac är en föregångare i etikettvärlden, när det gäller att tillhandahålla lösningar för effektivt insamlande och utnyttjande av etikettspill och den stora Labelexpo-mässan i Chicago blev ett bra tillfälle för den globala finska etikettmaterialtillverkaren att visa hur man i praktiken kan tillämpa företagets devis: ”Zero Waste to Landfill”.

”Vårt mål var att visa att det finns alternativa sätt till ansvarsfullt omhändertagande av etikettspill. Och vi gjorde ett bra jobb och utbildade många besökare, som stannade till vid vårt avfallsområde i montern. Vårt initiativ visade på olika möjligheter hur man kan utnyttja spillet som en resurs för att tillverka nya produkter eller omvandla det till värdefull energi”, säger Tyler Matusevitch, som är uthållighetsansvarig för UPM Raflatac Americas.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning Konferenser och mässor Miljö Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK