...
Brobygrafiska-studenter tävlar med förpackningar till Höganäs-krus
Fyra designers från Brobygrafiska har tagit fram ett nytt förpackningskoncept till produkter från Höganäs Saltglaserat.

Fyra examensprojekt från Brobygrafiska har nominerats i den nationella branschtävlingen Kolla!, som arrangeras av Svenska Tecknare. Ett av projekten är ett nytt förpackningskoncept för produkter från Höganäs Saltglaserat.
De övriga examensarbeten avser olika designprojekt inom grafisk form och identitet.


Bakom examensarbetet med förpackningar till keramiska produkter från Höganäs Saltglaserat står de fyra designstudenterna Hanne Glave, Maja Larsson, Niklas Strandberg och Camilla Uhlén.

”Vi vill damma av varumärket och lyfta upp det till vår tid. Få balans mellan det klassiska och nytänkande. Orten Höganäs och dess keramiska historia är viktig att få fram samt den genuina hantverkstraditionen”, säger de fyra förpackningsskaparna från Brobygrafiska.

Företaget Höganäs Saltglaserat förvaltar en snart 200 år gammal keramisk hantverkstradition, mest känt för sina klassiska lerkrus. Företaget finns i de gamla produktionslokalerna för saltglaserad Höganäskeramik, där den första tillverkningen startade redan 1835.

Svenska Tecknares branschtävling Kolla! startades år 2003 för att premiera upphovspersonerna och att skapa en mötesplats och belysa hur många bra formgivare och illustratörer vi har i Sverige idag.

”Fantastiskt att Brobygrafiska har så många nominerade studenter i årets Kolla!. Det är roligt att de uppskattas i branschen och får synas i denna prestigefulla tävling. Det är viktigt för både skolan och studenterna”, säger Sara Larsson, designlärare vid Brobygrafiska.

Prisutdelning i årets Kolla! sker den 26 oktober på Hotel Rival i Stockholm. Fram till den 21 oktober kan allmänheten vara med och rösta fram publikens pris


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska design designer Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK