...
BillerudKorsnäs och Metsä Board uppmärksammas för miljöinsatser
”Att finnas på CDP:s Climate A List är en välkommen bekräftelse på vårt arbete”, säger Mika Joukio.

”Det är väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas i omvärlden”, säger Henrik Essén.

BillerudKorsnäs och Metsä Board har båda fått en plats på CDP:s Climate A-lista för sina insatser för att motverka klimatförändringar.
För BillerudKorsnäs är det andra året i rad, som företaget uppmärksammas med en plats på Climate A-listan för sitt klimatarbete, medan det är premiär på den prestigefyllda klimatlistan för Metsä Board.


”Att finnas på CDP:s Climate A List är en välkommen bekräftelse på vårt arbete”, säger Mika Joukio, koncernchef  i Metsä Board.

Efter investeringar i bioenergi och bättre utnyttjande av energi och råvaror har Metsä Boards utsläpp av fossil koldioxid minskat med 42 procent sedan år 2009 och under 2015 var mer än 80 procent av bolagets bränsle biobaserat.

”Vi söker kontinuerligt nya sätt att förbättra energieffektiviteten i våra produktionsenheter. Dessutom är vår kartong lättare, säker och återvinningsbar, vilket ger fördelar i hela värdekedjan för förpackningar”, säger Mika Joukio.

CDP (tidigare Carbon Disclosure Project) är en internationell, icke vinstdrivande, organisation, som tillhandahåller ett globalt system för att mäta, rapportera, styra och kommunicera viktig hållbarhetsinformation. CDP:s Climate A-lista tas fram på uppdrag av 827 institutionella investerare, vilka tillsammans förvaltar mer än en tredjedel av världens investerade kapital. I år har nio procent, totalt 193, av de företag, som rapporterar till CDP, kvalificerat sig för A-listan, som alltså inkluderar företag, som visar globalt ledarskap inom klimatförbättrande åtgärder.

”Det är väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas i omvärlden. Detta är andra året i rad, som vi tas upp på CDP:s A-lista, tidigare i höst inkluderades BillerudKorsnäs även i Dow Jones Sustainability Index Europe. Hållbarhet är integrerat i vår affär och arbetet utgår från ett helhetsperspektiv vilket är en nyckel till framgång”, säger BillerudKorsnäs kommunikations- och hållbarhetsdirektör Henrik Essén.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs CDP Metsä Board Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK