...
Huhtamäki investerar i tre nya fabriker i Egypten och Indien
Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio.

För att öka tillväxten inom sitt segment för flexibla förpackningar ska finska förpackningstillverkaren Huhtamäki Oyj uppföra tre nya tillverkningsanläggningar i Egypten och Indien.
Den största av de nya fabrikerna kommer att ligga i Kairo-området i Egypten och i Indien ska företaget bygga två nya anläggningar i nordöstra delen av landet. Dessutom ska man flytta en etikettenhet i Mumbai-området till annan plats för att möjliggöra expansion av produktionen.


”Den snabba befolkningstillväxten i Afrika förväntas ge stora möjligheter för expansion för oss och våra kunder och med investeringarna i Indien förbättrar vi vår geografiska närvaro i landet och vår service till kunder inom livsmedel och läkemedel”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio i en kommentar.

Den nya toppmoderna enheten i Egypten kommer att drivas som ett joint venture, där Huhtamäki äger 75 procent och Mr. Ayman Korra, Huhtamäkis egyptiska partner inom fiberförpackningar sedan 2003, de resterande 25 procenten.

Den totala kostnaden för fabriken i Egypten beräknas till 23 miljoner euro (ca 223 miljoner kronor), varav Huhtamäkis andel blir drygt 17 miljoner euro. Anläggningen beräknas vara i drift i början av år 2018 och kommer då att sysselsätta cirka 300 anställda. 

För att kunna ge bättre service till kunder verksamma i nordöstra Indien kommer Huhtamäki alltså att uppföra två fabriker för tillverkning av flexibla förpackningar i denna region. En av fabrikerna ska byggas i delstaten Assam och den andra i delstaten Sikkim. Båda enheterna beräknas vara klara och i drift under första halvan av år 2017.

Investeringarna i Indien – inklusive flytten av den existerande etikettanläggningen i Mumbai-området – beräknas uppgå till nio miljoner euro (drygt 87 miljoner kronor). Med de två nya anläggningar i Assam respektive Sikkim kommer Huhtamäki att ha sammanlagt 17 tillverkningsenheter i Indien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-10-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar Huhtamäki Indien Livsmedelsförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK