...
Barriärforskare vid Innventia blir ny professor i Karlstad
Barriärforskaren Peter Rättö från Innventia har blivit adjungerad professor vid Karlstads universitet.

Peter Rättö har nyligen blivit adjungerad professor vid Karlstads universitet. Professuren stärker Innventias arbete med att bedriva bestrykningsforskning i pilotskala vilket kompletterar vår forskning inom barriärer.
En rekryteringskommitté vid Karlstads Universitet har fattat beslut om att tillstyrka Peter Rättös kandidatur och den 1 oktober tillträdde han som adjungerad professor inom barriärbestrykning.


Karlstads Universitet har genom Lars Järnström en väl utvecklad forskningsverksamhet inom barriärbestrykning, som kompletterar Innventias barriärforskning. Dessutom har universitet ett gott samarbete med UMW Coating, maskintillverkare för bestrykningsanläggningar, som har en pilotbestrykare.

”Innventia har behov av att bedriva bestrykningsforskning i pilotskala och nu får vi möjligheten att komplettera vår forskning inom barriärer på ett väldigt trevligt sätt”, säger Peter Rättö.

Peter kommer att arbeta 20 procent för Karlstads universitet som professor, vilket innebär undervisning, handledning av doktorander och ett aktivt arbete med forskningen vid universitetet.

”Vi är glada över att få ett närmare samarbete med universitetet. Det gör att vi har bättre möjligheter att samverka inom forskning, både gällande utförande och framtida forskningsansökningar. Några av våra största kunder har dessutom betydande verksamhet i regionen, vilket bidrar till stärkt samordning inom forskningen”, säger Peter Rättö.

Professuren finansieras av KK-stiftelsen och Karlstads universitet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Barriär Forskning och utveckling FoU Innventia Karlstad universitet Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK