...
Nya färger för flexotryck från tyska hubergroup
Den nya tryckfärgserien Gecko Platinum Flexo ingår i hubergroups färgfamilj Gecko.
Ett hundratal intresserade kunder kom till hubergroups lansering av den nya tryckfärgsserien.

Tyska tryckfärgstillverkaren hubergroup har lanserat en serie PU-baserade tryckfärger för flexotryck. Färgserien, som fått namnet ”Gecko Platinum Flexo” och ingår i hubergroups ”Gecko”-familj, främst avsedd för komplexa filmlaminerade produkter.
De nya färgerna presenterades i slutet av oktober vid en välbesökt kundvisning hos tryckpresstillverkaren Windmöller & Hölscher i tyska Lengerich.


”Den flexibla förpackningsindustrin måste möta de ständigt ökande kraven, både vad det gäller utformning och tekniska krav. Kunderna vill ha finrastertryck av högsta kvalitet, som ska produceras i höga hastigheter i kombination med enkel hantering och hög laminerings- och bindningsstyrka. När det gäller tryckning av olika filmlaminat för krävande användningsområden, som t.ex. sterilisering, så har den kombination av färgegenskaper som krävs, hittills varit i princip omöjligt att uppnå inom flexosegmentet och främst varit förbehållet djuptryck”, skriver hubergroup i ett pressmeddelande.

”Gecko Platinum Flexo öppnar nya marknadsmöjligheter för framåtsträvande flexotryckerier, inom områden som hittills endast varit förbehållna djuptryck”, säger Dr Giuseppe Gianetti, chef för produktutveckling av Liquid Inks hos hubergroup.

Färgerna i hubergroups klassiska Gecko-serie bygger på nitrocellulosa (NC),men i den nya Gecko Platinum-serien använder man i ställer ett bindemedelssystem baserat på polyuretan (PU).

”NC-baserade färger fungerar bra för till exempel förpackningar med torrt innehåll, men kan inte användas i produkter, som ska genomgå sterilisering, på grund av den begränsade temperaturstabiliteten hos nitrocellulosa”, förklarar Lutz Frischmann , teknisk chef för Liquid Inks hos hubergroup.

Med hubergroups PU-baserade Gecko Platinum får man vid tryckning i flexopressar däremot höga vidhäftningsvärden i både standard och högavancerade produktioner, inklusive sterilisering. Det visar ingående tester som utförts hos ett flertal tryckerier.

”Tryckkvaliteten är utmärkt även i fina halvtonsraster med 60 linjer/cm eller mer”, säger Lutz Frischmann.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar förpackningstryck hubergroup Övrigt tryckbarhet tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK