...
I Crowns nya metallburk kan lockets placering varieras...
I Peelfit-burken kan förslutningslocket, som består av en avdragbar metallfolie, placeras på olika höjd inne i burken och på så sätt skapa ett speciellt utrymme ovanför den förslutna produkten.

Crown Food Europe, som ingår i USA-baserade metallförpackningskoncernen Crown Holdings, Inc. har lanserat en ny egenutvecklad metallburk, speciellt avsedd för torra livsmedelsprodukter.
Burken, som fått namnet Peelfit™, tillverkas i Storbritannien och finns i olika höjdstorlekar, där alla har diametern 99 millimeter.


Det speciella med burken är att den försluts med ett avdragbart folielock, som med hjälp av ”Direct Heat Sealing”-teknik (DHS) kan anbringas på olika höjd inne i burken. På så sätt skapas ett utrymme ovanför locket/produkten, där varumärkesägaren kan integrera exempelvis skedar, doseringsskopor eller reklamprodukter. Detta utrymme ovanför folielocket försluts sedan med ett enkelt ”flip-top”-lock, som kan användas för att återförsluta burken.

Normalt sker fyllning av liknande metallburkar ovanifrån, varefter ett förslutningslock svetsas eller pressa på toppen av burken. Med Peelfit-konceptet är det avdragbara folielocket redan på plats innan fyllningen, vilken  istället sker underifrån, varefter en tät och svåröppnad botten anbringas på burken. Metoden innebär att befintliga burkfyllningslinjer kan användas.

Crown Food Europe skriver i ett pressmeddelande att den nya burken har ett flertal fördelar. Den tunna metallfolien, som utgör förslutningen, gör att burken blir 16 procent lättare än burkar med konventionella, dragringsförsedda lock och DHS-tekniken minskar energiförbrukningen med 32 procent, jämfört med konventionella förslutningstekniker. Liksom alla andra metallburkar har Peelfit-burken en 100-procentig barriär mot syre, gas, ljus, fukt, etc. och bevarar innehållets lukt, smak och näringsvärde.

”Vi ser fram emot att innan årets slut presentera Peelfit ™ på marknaden tillsammans med ett stort internationellt livsmedelsföretag”, säger Olivier Aubry, affärsutvecklings- och marknadschef hos Crown Food Europe.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Alufolie Crown förslutning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Metall metallemballage Metallförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK