...
Heidelberg omorganiserar: ny VD och ny digitalchef
Rainer Hundsdörfer blir ny VD för Heidelberg.
Ulrich Hermann ska leda Heidelbergs utveckling inom digital teknik.

Tyska tryckpressjätten Heidelberger Druckmaschinen AG omorganiserar  sin ledningsgrupp genom att utse en ny VD och en ny chef för bolagets digitaldivision.
Ny VD efter Gerold Linzbach, som tidigare aviserat sin avgång, blir 59-årige Rainer Hundsdörfer och ny chef för den pågående digitala produktutvecklingen blir 49-årige Ulrich Hermann. Båda utnämningarna träder i kraft den 14 november i år.


Den nye VD:n Rainer Hundsdörfer har lång erfarenhet av industriella teknikföretag och kommer närmast från en post som ordförande i fläkt- och motobolaget ebm-papst. Han har tidigare arbetat i bland annat Schaeffler, Weinig AG och Trumpf.

”Vi är glada över att ha fått en ledarpersonlighet med internationell erfarenhet som ny VD. Rainer Hundsdörfer är den rätte att driva omorienteringen i Heidelberg mot en framgångsrik digital framtid”, säger Heidelbergs styrelseordförande Siegfried Jaschinski.

Den nye chefen för Heidelbergs digital produktutveckling, Ulrich Hermann, har också hämtas utanför Heidelberg-sfären. Han kommer närmast från en post som VD för Wolters Kluwer Tyskland och regionchef för Wolters Kluwer Centraleuropa. Han har också arbetat i bolagen Süddeutscher Verlag Hüthig Fachinformation och Bertelsmann AG.

Heidelberg skriver i ett pressmeddelande att Ulrich Hermann är en erkänd expert på digitalisering och att han är väl kvalificerad att leda bolagets pågående digitala omvandling.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck förpackningstryck Heidelberg Övrigt Personal tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK