...
Plastavfall från havet blev tröjor för Bayern München!
”Ett utmärkt sätt att rikta uppmärksamhet på vikten av att skydda världens hav”, sade mittfältsstjärnan Xabi Alonso.

Vid sin senaste hemmamatch den 5 november spelade tyska fotbollsgiganten Bayern Münchens spelare i tröjor tillverkade av plastavfall från havet, insamlat från Maldivernas stränder!
De unika tröjorna var resultatet av ett samarbete mellan Bayern Münchens sponsor kläd- och skotillverkaren Adidas och miljöorganisationen Parley for the Oceans och avsikten var förstås att uppmärksamma den pågående nedsmutsningen av världens hav och oceaner orsakad av stora mängder plastavfall.


”Detta är ett utmärkt tillfälle att rikta uppmärksamhet på vikten av att skydda världens hav. Jag växte upp vid Spaniens stränder och är i dag glad att kunna bära en tröja till hundra procent tillverkad av återvunnen plast från havet”, sade Bayern Münchens mittfältsstjärna Xabi Alonso i samband med matchen, som spelades mot Hoffenheim och slutade 1 – 1..

Tröjorna, som Bayern München-spelarna bar vid matchen mot Hoffenheim, var av engångskaraktär och kunde därför bara användas vid en match.

”Men jag är övertygad om att detta är starten på något fantastiskt”, sade Xabi Alonso.

Bayern München är inte det enda storlag inom fotbollen, som ska använda tröjor tillverkade av återvunnen ”havsplast”. Den 26 november är det meningen att spanska storklubben Real Madrid, som också har Adidas som sponsor, ska ha liknande tröjor i sin match mot Sporting Gijon.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Miljö Övrigt Plast plastavfall världshav

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK