...
Schur Flexibles Group blir majoritetsägare i Zwart
”Förvärvet av Zwart initierar en ny tillväxtfas i Schur Flexibles”, säger VD Jakob Mosser.

Österrikiska Schur Flexibles Group, med huvudsäte i Baden, meddelar att man förvärvat aktiemajoriteten i det holländska företaget Drukkerij Zwart B.V., beläget i Amersfoort.
Zwart är specialiserade på förpackningar inom te, kaffe och konfekt och levererar till kunder på såväl de europeiska som övriga internationella marknader. Förutom huvudanläggningen i Amersfoort har Zwart även en produktionsanläggning i St. Petersburg i Ryssland.


Schur Flexibles skriver i sitt pressmeddelande att den nuvarande företagsledningen i Zwart kommer att fortsätta att verka och att de nu fungerar som delägare i Zwart.

Schur Flexibles producerar och distribuerar högkvalitativa flexibla förpackningslösningar för livsmedel, tobak och läkemedelsindustrin. Med förvärvet av Zwart kompletterar man nu sin produktportfölj med en specialist på förpackningstillverkning för mindre orderstorlekar och Schur Flexibles kommer nu att bestå av 13 olika företag fördelade på lika många produktionsplatser.

Schur Flexibles Group fick ny huvudägare i New York-baserade investmentbolaget Lindsay Goldberg för bara några månader sedan och vid övertagandet deklarerade man från Lindsay Goldbergs sida att mantänkte utveckla Schur Flexibles genom såväl organisk tillväxt som med strategiska förvärv. (Läs HÄR).

”Detta är det första förvärvet under vår nya ägare, Lindsay Goldberg,och det initierar en ny tillväxtfas i Schur Flexibles. Med förvärvet av Zwart fokuserar vi och stärker vår profil som leverantör av högkvalitativa flexibla förpackningslösningar”, säger  Jakob A. Mosser, VD för Schur Flexibles Group.

Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren för Schur Flexibles förvärv av aktiemajoriteten i Zwart har offentliggjorts. Köpets genomförande är villkorat av godkännande av berörda konkurrens- och kartellmyndigheter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar förvärv Köp/Försäljning/Samgående Schur Schur Flexibles

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK