...
Danska Schur invigde ny tysk fabrik för kartongförpackningar
Från invigningen den 21 september av den nya fabriken i Gallin. Fr. v.: Hans Schur, VD Schur, Harry Glawe, minister i Mecklenburg-Vorpommern med ansvar för ekonomi, arbete och hälsa och Klaus Madsen, fabrikschef  i Gallin-fabriken.

Danska Schur Pack International har invigt en ny fabrik för tillverkning av kartongförpackningar i tyska orten Gallin, öster om Hamburg. Bygget har pågått i två år och den 28.000 kvadratmeter stora och 30 meter höga byggnaden är Schurs hittills största investering och uppgår till cirka 70 miljoner euro (knappt 700 miljoner svenska kronor). 

Den nya fabriken ersätter en tidigare anläggning, som låg vid Büchen, längre söderut i samma geografiska område. De 150 anställda från denna fabrik arbetar nu i den nya fabriken vid Gallin, men däremot så har inga maskiner eller annan utrustning flyttas, utan alla maskiner i den nya fabriken är helt nya. Den nya fabriken ligger geografiskt bättre placerad än den gamla och är belägen nära en motorväg.

Tre nya tryckpressar – en åttafärgers och två sexfärgers – finns i den nya fabriken och de kan tillsammans producera upp till 20.000 tryckta kartongark i timmen. Tillverkningen i fabriken är automatiserad med förarlösa truckar som forslar produkterna från en processtation till en annan och slutligen transporterar de färdiga kapselförpackningarna till de 30 meter höga höglagret, där de förvaras i väntan på leverans. Höglagret har plats för 23.000 pallar.

Noterbart är att anläggningen värms upp utan användande av olja, gas eller andra fossila bränslen. Höglagret värms med överskottsvärme från tryckpressarna och fabriksbyggnaden värms upp genom att använda träpallar bryts ner och skickas till förbränning i fabrikens eget värmepannsystem.

”Dessutom har vi installerat tusen kvadratmeter med solceller på fabrikstaket, vilka producerar en miljon kilowattimmar med el. Det här är den mest miljövänliga förpackningsfabriken i branschen!”, säger Schurs VD och koncernchef Hans Schur.

Den nya anläggningen i Gallin ingår i Schur Pack Germany GmbH, som är ett dotterbolag inom danska Schur Pack International a/s.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartongförpackningar Schur Schur Packaging Systems Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK