...
BEWi startar tillverkning av fabricated foam i Vårgårda
Fabricated foam används till inredningar och som stötdämpande material i förpackningar.

BEWi startar tillverkning av fabricated foam vid enheten i Vårgårda.

Norska familjeföretaget BEWi installerar en ny produktionslinje för tillverkning av så kallad fabricated foam vid sin tillverkningsenhet i svenska Vårgårda. Produktionen är planerad att starta vid årsskiftet 2016-2017.
Fabricated foam är ett samlingsnamn för PUR (polyuretan) samt EPE (cellplast av polyeten) och foamprodukterna används bland annat som förpackningsmaterial och som stötdämpande och separerande inredning i förpackningar.


BEWi skriver i ett pressmeddelande att man kommer att kunna erbjuda sina kunder såväl standardprodukter som mer avancerade kundunika lösningar. Investeringen öppnar också upp för kombinerade lösningar.

PUR är ett familjenamn för en kemiskt skummad produkt, där materialet har öppna celler vilket gör att det släpper igenom luft och vatten och gör materialet mjukt. Polyeter och polyester används som förpackningsmaterial till främst produkter med låg vikt eller som är mycket känsliga. Polyester är ett lite styvare material med egenskaper som bland annat har beständighet mot olja, fett och syror. 

Cellplast av polyeten är det vanligaste materialet för stötdämpning, separering och fixering av medeltunga till tunga produkter. BEWi kan erbjuda transportskydd från låga volymer upp till högvolymsprodukter. Materialet tillverkas i en stor mängd olika varianter och färger samt med olika egenskaper.

---------------------------------------------
Familjeföretaget BEWi, som bildades 1979 som producent av fiskelådor längst ut på den norska Tröndelagskusten, är i dag en nordisk företagsgrupp som hanterar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt inom byggisolering, förpackningar och tekniskt emballage. 
BEWi har fem fabriker i Norge, sex i Sverige, fyra i Danmark och en i Finland. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bewi Cellplast Förpackningsmaterial Norge Övrigt Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK