...
Metsä Board placeras på CDP:s vattenlista för andra året i rad
Metsä Board uppmärksammas för sitt ansvarsfulla handskande med vatten i produktionen. Bilden visar Metsä Boards bruk i Husum, Sverige.
”Minskad vattenanvändning förbättrar vår energi- och produktionseffektivitet”, säger Mika Joukio.

Metsä Board erkänns av CDP som en global ledare genom sina aktiviteter och strategier för att på ett hållbart sätt använda och bruka vatten i sin produktion vatten. Det är andra året i rad som Metsä Board har plats på CDP Water A List, en lista där endast fyra procent av de redovisande företagen hamnar.
CDP Water A List publicerades för första gången ifjol. Metsä Board var då ett av åtta företag som kom upp på A-listan. I år hade 607 företag redovisat sina sätt att hantera vatten. Av dessa hamnade 24 globala företag på listan, varav Metsä Board är ett.


CDP (tidigare Carbon Disclosure Project) är en internationell, icke vinstdrivande, organisation, som tillhandahåller ett globalt system för att mäta, rapportera, styra och kommunicera viktig hållbarhetsinformation. CDP har globalt den största samlade informationen av primärdata om risker för klimatförändringar, vatten och skog och ställer informationen till förfogande för strategiska affärs-, investerings- och policybeslut.

”Vi är mycket glada att vi återigen förtjänat att placeras på CDP Water A List bland de bästa företagen i världen vad avser att hushålla med vatten. Metsä Boards bruk finns i ett av de vattenrikaste områdena i världen. Trots det använder vi vatten så sparsamt och effektivt som möjligt och vi söker ständigt nya vägar att reducera vår vattenförbrukning. Att hushålla med vatten är en vital del av vårt program att utnyttja våra resurser på ett effektivt sätt. Minskad vattenanvändning förbättrar vår energi- och produktionseffektivitet”, säger Mika Joukio, koncernchef och VD Metsä Board, som också var inbjuden till en diskussionspanel på CDP Global Water Forum den 15 november i Marrakesh, Marocko, då resultaten av utvärderingarna offentliggjordes

Under flera år har Metsä Board haft omfattande utvecklingsprojekt för att minska användning av vatten och material. Metsä Board använder endast ytvatten i produktionen och cirka 98 procent av det använda vattnet återgår efter rening till naturen. Det säkerställer att den omgivande miljön inte påverkas av vattnet som används. 

CDP Water A List har upprättats på begäran av 643 investerare med tillgångar på sammanlagt 67 miljarder US dollar och den finns tillgänglig på CDP:s hemsida


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CDP Husum Metsä Board Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK