...
Tetra Pak miljardinvesterar i förpackningsfabrik i Vietnam
Tetra Pak förutspår kraftig ökning av juice- och mejeriproduktskonsumtionen i Sydostasien. På bilden är det vietnamesiska skolbarn som lär sig dricka mjölk i ett Tetra Pak-projekt i samband med World School Milk Day 2015.
”Vi har en extremt positiv syn på de asiatiska marknaderna”, säger Michael Zacka.

Tetra Pak ska bygga en ny fabrik för tillverkning av vätskekartongförpackningar i Vietnam. Investeringen är på 110 US dollar, vilket motsvarar drygt en miljard svenska kronor.
Den nya fabriken ska placeras i närheten av Ho Chi Minh City och vätskekartongförpackningarna, som ska tillverkas, blir i första hand avsedda för marknaderna i Sydostasien, Australien och Nya Zeeland.


Fabriken i Vietnam beräknas stå färdig under första kvartalet år 2019 och den ska producera dryckesförpackningar i vätskekartong för mejeriprodukter, juicer och andra drycker. Produktionskapaciteten uppges till cirka 20 miljarder förpackningar om året och kommer bland annat att omfatta förpackningskoncept som Tetra Brik Aseptic och Tetra Fino Aseptic.

Mejeri- och fruktdrycksmarknaderna i Sydostasien och Oceanien växer snabbt och enligt Tetra Pak kommer förbrukningen i dessa regioner att nå 70 miljarder liter i år. Den årliga tillväxten för de kommande tre åren beräknas bli 5,6 procent. Tetra Pak förutspår också att tillväxten kommer att gynna vätskekartongförpackningar på bekostnad av förpackningar i andra material.

”Vi har en extremt positiv syn på de asiatiska marknaderna och kommer att fortsätta att investera i våra anläggningar i dessa regioner”, säger Michael Zacka, Tetra Paks regionala chef för södra och östra Asien samt Oceanien.

Fabriken i Vietnam kommer att bli Tetra Paks fjärde och största anläggning i Asien-Pacific-området. Sedan tidigare har företaget tillverkningsanläggningar i Japan, Singapore och Indien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-16

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK