...
Nytt affärsområde hos Micvac med inriktning på food service
Ingredienserna, som ska tillagas, placeras i ett specialutformat tråg.
Det går även att placeras ingredienserna i en specialutvecklad plastpåse, försedd med Micvac-ventil.

Tråget placeras i en speciell maskin, där det förseglas med en plastfolie, försedd med Micvac-ventil.

De färdigpackade trågen eller plastpåsarna placeras sedan i en konventionell ångugn, där tillagningen sker.

Svenska Micvac har startat upp ett nytt affärsområde med inriktning på food service-sektorn. Det nya konceptet får premiär i Spanien.
I korthet går verksamheten inom det nya området ut på att restauranger, storkök, cateringföretag, etc. får möjlighet att använda Micvacs patenterade tillagnings- och förpackningskoncept, men där maten tillagas i befintliga ångugnar istället för Micvacs specialutvecklade mikrovågstunnel.


Micvac skriver i ett pressmeddelande att man efter omfattande tester i Sverige och Spanien funnit att den unika Micvac-förpackningen med sin specialventil fungerar även i storkökens och restaurangernas ångugnar. 

Vid tillagning i ångugn placeras måltidsingredienserna i ett tråg, som förseglas med en plastfolie med en integrerad ventil, eller i en ventilförsedd plastpåse. Tråget/påsen placeras sedan i ångugnen och när värmen stiger och maten tillagas, öppnas ventilen och såväl ånga som syre lämnar förpackningen. När maträtten sedan utsätts för snabb avsvalning, stänger ventilen och skapar ett undertryck och ett naturligt vakuum. Förpackningen är nu inte bara manipuleringssäker utan vakuumet gör också att den tillagade maten håller sig färsk i upp till 30 dagar vid förvaring i plus 8 grader Celcius. När maten ska serveras värms den upp i mikrovågs- eller konventionell ugn.

Micvac skriver att metoden gör att tillagning och servering på detta sätt blir oberoende av varandra och att storkök eller restauranger kan planera produktionen av måltider mer effektvit och radikalt minska sitt matsvinn. 
Metoden kan användas för tillagning av såväl hela rätter, med alla ingredienser på plats, eller för tillagning av enskilda ingredienser, ex. vis grönsaker, ris/ potatis, kött, fisk, fågel, såser, etc. vilka sedan, efter uppvärmning, används för att komponera olika rätter.

Först ut att använda den nya metoden blir Carns Fuster, som är en så kallad ”carneceria”, eller köttaffär, som ligger i regionen Valencia i Spanien. Carns Fuster har lanserat 25 nya recept av traditionella spanska rätter, vilka tillagas i Carns Fusters egna ångugnar.

Micvac representeras i Spanien och Portugal av företaget Comercial 258, som framhåller att Micvac-metodens stora fördelar är utmärkt matkvalitet i kombination med hög livsmedelssäkerhet och lång hållbarhet.

”I januari i år invigde vi vårt nya provkök i Andorra, vilket ökat våra möjligheter att utveckla recept tillsammans med våra kunder och säkerställa rätt tillagningstemperaturer och processtider för att uppnå önskad hållbarhet”, säger Martin Gustavsson, som är VD för Comercial 258.

Klicka HÄR för att se en video, som visar hur Micvac-metoden kan användas i storkök, etc.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Micvac Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK