...
DS Smiths nya fabrik är den största i sitt slag i Europa
DS Smiths nya produktionsanläggning i tyska Erlensee är en imponerande anläggning.
I augusti 2015 togs de första spadtagen till den nya fabriken i Erlensee. Nu, drygt två år senare, är anläggningen färdig och öppnad.

DS Smith har öppnat en ny supermodern förpackningsfabrik i tyska Erlensee. Fabriken, som kostat 50 miljoner euro (cirka en halv miljard kronor), sägs vara den största i sitt slag i Europa.
Anläggningen är en del i ett omfattande investeringsprogram, som syftar till att fördubbla koncernen DS Smiths storlek, och där man gjort speciellt stora investeringar i Tyskland och Schweiz de senaste åren.


Anläggningen i Erlensee omfattar 45.000 kvadratmeter byggnader på en 88.000 kvadratmeter stor tomt. Fabriken började byggas i augusti 2015 och stod helt färdig i september i år. Det officiella öppnandet av fabriken skedde den 17 november.

Vid den nya anläggningen ska DS Smith producera displayer och konsumentförpackningar. Produktionsdelen är utrustad med det allra senaste inom tryck- och efterbehandlingsteknik. I anläggningen finns även en stor logistikdel samt konferensrum och kontor. 

I fabriken ingår även ett speciellt ”Impact and PackRight”-centrum, där kunder kan uppleva en hel leveranscykel under realistiska förhållanden och där man i samarbete med DS Smiths experter kan skapa en perfekt display eller förpackning. Centret är uppbyggt som en riktig stormarknad med ett bakomliggande lager, vilket gör att kunderna i en verklig miljö kan se vilka intryck och effekter deras produkter skapar.

Vid anläggningen kommer man också att inrätta en speciellt ”Trends & Innovations”-avdelning, där kunder och besökare kan få information om den senaste utvecklingen och få inspiration till försäljningshöjande förpackningslösningar, bland annat genom virtual reality-applikationer.

Den nya fabriken ersätter den produktionsanläggning DS Smith tidigare hade i Hanau, tio kilometer från Erlensee. Samtliga 250 anställda vid fabriken i Hanau har följt med till den nya anläggningen i Erlensee,.
DS Smith skriver i ett pressmeddelande att det totala antalet anställda i Erlensee kommer att öka inom de närmaste åren i enlighet med bolagets ambitiösa strategi att växa inom affärsområdet displayer och konsumentförpackningar.

”Den nya fabriken är ett bevis på vårt åtagande att betjäna våras kunder på bästa sätt och vi är övertygade att vi med denna anläggning skapat den största och mest effektiva fabriken i sitt slag i Europa”, säger Tobias Häfner, DS Smiths försäljningschef inom displayer och konsumentförpackningar i Tyskland och Schweiz.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DS Smith DS Smith Packaging konsumentförpackningar Övrigt Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK